¨

Børn stjal bil: Dramatisk biljagt tværs over Sjælland

Foto: TV ØST

10 politibiler var i nat involveret i jagten på en bil, der forsøgte at undslippe politiet. I bilen sad tre børn på udflugt.

3 børn på 14, 16 og 17 år i en bil var i nat ikke til at stoppe for politiet.

Børnene kørte uden respekt for færdselsreglerne - og i særdeleshed ikke for fartgrænserne - og påkaldte derfor politiets opmærksomhed kort før klokken 3. Børnene ønskede dog ikke at standse, og først efter en 40 minutter lang biljagt på tværs af Sjælland og i begge politikredse lykkedes det politiet at standse bilen med en sømmåtte.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. 10 politibiler fra de 2 politikredse var involveret i jagten.

16-årig kan se frem til retsligt efterspil

Biljagten startede i Ringsted, og børnene kørte via Gyrstinge, St. Ebberup, Munke Bjergby og Sorø til Slagelse-området, hvor de blev standset. På flere strækninger var farten mere end 150 kilometer i timen, oplyser Ritzau.

Det var en 16-årig dreng, der sad bag rettet – og han kan se frem til et retsligt efterspil, hvor han sigtes for adskillige brud på færdselsloven og for kørsel uden kørekort.

De 3 børn kørte i den 14-årige forældres bil – og her kunne forældrene politiets henvendelse til deres forundring konstatere, at hverken bilnøgler, bil eller barnet var hjemme.

Politiet skal nu afhøre de tre om hændelsesforløbet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App