¨

Borgmester om håb for flådestation: Har presset ministeren

Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Det vækker stor glæde i Slagelse Kommune, at forsvarsministeriet i et nyt udkast lægger op til nye, store investeringer i Flådestation Korsør.

Borgmester Stén Knuth (V) er vældig godt tilfreds med sin partifælle, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, der for nylig signalerede, at regeringen vil kæmpe for nye investeringer i flådestationen.

- Det er jeg da kæmpeglad for at høre. Vi har jo været noget nervøs for Flådestationen Korsør tidligere, og i det gamle forlig ligger der faktisk også en aftale om, at der ikke udvides i Korsør. Det ser ud som om, at ministeren har lyttet til det tryk, som vi selvfølgelig har lagt på ham om, at Flådestation Korsør er vigtig for Korsør by, men også for Slagelse Kommune, siger Stén Knuth.

Den 4. juli informerede Claus Hjort Frederiksen Folketingets forsvarsudvalg om, at hans ministerium har fremsat et forslag til en ny helhedsplan for Flådestation Korsør. Et forslag, der ikke lød på den frygtede lukning, men i stedet nye investeringer.

Nyt forslag

Svaret til udvalget lød:

- Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har udarbejdet et forslag til en helhedsplan for Flådestation Korsørs etablissementer. Af helhedsplanen fremgår blandt andet, at der vil skulle foretages større investeringer i kajanlægget. Dette emne vil indgå i de kommende forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

En udmelding, der vakte glæde i Korsør og omegn, hvor flådestationen siden 1960 har været en væsentlig del af byens havneliv.

Føler sig sikker

På borgmester-kontoret i Slagelse føler Stén Knuth sig sikker på, at forsvarsministerens udmelding er et tegn på, at regeringen vil kæmpe Korsørs sag i de kommende forhandlinger om forsvarsforliget.

Men forsvarsforliget er ikke forhandlet på plads endnu, så hvordan du være sikker på, at der ikke bliver lavet om på det?

- Med det kendskab, jeg har til Claus Hjort og de samtaler, vi har med ham, føler jeg mig ret overbevidst om, at det, han melder ud nu, også står til troende, når forsvarsforhandlingerne rigtigt kommer igang, siger Stén Knuth.

Forhandlingerne om det kommende forsvarsforlig begynder til efteråret, og regeringen ventes at fremsætte dens eget udspil i oktober.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App