¨

Borgmester fravalgte ’dødsspring’ på grund af vind

03:55

Først til åbningen af Korsørs nye og meget ambitiøse Vandsportscenter. For kort tid siden blev første etape af centeret indviet. Og det var lidt spændende om borgmester Sten Knuth turde ta det første spring fra et 10,5 meter højt tårn

Slagelses Borgmester skulle have indviet det nye vandsportscenter i Korsør med et spring i baljen fra 10,5 meters dybde. Hård vind fik dog borgmesteren på andre tanker.

Hård vind fra sydøst fik fredag betydning for indvielsen af det nye vandsportscenter i den gamle færgehavn i Halskov i Korsør.

Centeret skulle være indviet med et borgmesterspring fra 10,5 meters højde og ned i havnebassinet – men den hårde vind fik borgmester Stén Knuth (V) på andre tanker, og i stedet for ’dødsspringet’ valgte han i stedet et spring fra omkring syv meters højde til indvielsen.

Ifølge Sjællandske skete skiftet fordi Stén Knuth frygtede at blive taget af vinden på vejen ned fra udspringstårnet, der ligner flere gule containere, der er stablet ovenpå hinanden.

Har kostet næsten 12 millioner

Slagelse Kommune har indtil videre brugt 11,5 millioner kroner på vandsportscentret. Det er dog kun begyndelsen. I fremtiden er kommunens drøm, at det også skal være et sted for blandt andet sportsdykkere, kajakroere og vinterbadere.

Ud over udspringstårnet er der lavet WC- og badefaciliteter på stedet.

Vandtemperaturen i Korsør er mellem 17 og 18 grader, hvilket jo er fint for en dansk sommer. Badende skal dog fortsat være opmærksom på vinden, der ifølge DMI lørdag og søndag blæser med vindstød på op til 15 meter i sekundet. Det svarer til kulingstyrke.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App