¨

Borgmester ægrer sig - ville godt have haft landsstævne til byen

Foto: TV ØST

- Det er ærgerligt, det ikke lykkedes i denne omgang, siger Slagelses borgmester, Lis Tribler, efter kommunen ikke fik Landsstævnet 2017.

Danmarks største idrætsbegivenhed skal i 2017 holdes i Aalborg. Det besluttede DGI i dag, og slukkede dermed drømmene hos politikerne i Slagelse byråd.

Stævne ville profilere kommunen

- Det er vi da ærgerlige over. Vi havde sat næsen op efter, at vi kunne afholde et landsstævne her i 2017 - det er rigtig mange år siden, vi sidst har haft det, siger Lis Tribler (Soc.dem) og fortsætter:

- Landsstævnet er et ualmindeligt spændende arrangement, og det kunne være med til at profilere vores kommune og sætte mere fokus på vores idrætsliv.

Bedre sejlads i Aalborg

Der var kamp om at få værtsskabet, i alt seks kommuner afleverede i sommer en ansøgning. DGI's ledelse lægger i sin begrundelse vægt på, at Aalborg har gode havnefaciliteter og pladser i centrum.

-I forhold til sejladsfaciliteter, der har Aalborg havnen lige i centrum, hvor vi ville være nødt til at sprede det mellem Korsør og Slagelse, og det kan måske være et af de parametre, der har trukket i den forkerte retning. Det er ærgelrigt, men det er jo så den geografi, vi har været oppe i mod, siger Lis Tribler (Soc.dem).

Sidst DGI's landsstævne blev afholdt her i regionen, var da Holbæk havde det i 2009.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App