Borgermøde i Slagelse: University College Sjælland vil udvide

Der var borgermøde i Slagelse her til aften. For University College Sjælland skal udvide og samtidig vil man skabe sammenhæng mellem stationen og byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her til aften er der borgermøde i Slagelse. 

Byens uddannelsesinstitution University College Sjælland skal nemlig udvide og samtidig med udbyggelsen af skolen vil man skabe mere sammenhæng mellem togstationen og selve byen. 

- Det er en ideel placering for os, hvor vi har mulighed for at placere os tæt på et trafikalt knudepunkt med tog og busser, så vi kan gøre det rigtig let for vores studerende at komme hertil, siger Søren Christiansen, professionshøjskoledirektør, UCSJ. 

"Det bliver helt fantastisk"

quote Det bliver helt fantastisk

Stén Knuth, borgmester i Slagelse

Borgerne blev mødt med rød løber og dansere foran stations-bygningen. Og det er netop stationsområdet, der er omdrejningspunktet for udviklingen af Campus Slagelse. 

Her til aften skulle borgerne så orienteres om den nye lokalplan, der skal vedtages, inden det store byggeri kan gå i gang.

- Alle kommuner vil jo gerne have unge til, og vi har Syddansk i forvejen og UDSJ vil gerne her ned og bygge, sådan så der kommer 3-4.000 unge mennesker ned i det her område. Det bliver helt fantastisk, siger Stén Knuth, borgmester i Slagelse. 

- Vi skal have godkendt en lokalplan og det er det, vi er i gang med i dag med et borgermøde.Og så kommer der en høring, og så ser politikerne på de høringssvar og så godkender eller afviser de den lokalplan, der ligger her. 

quote Jeg er meget positiv omkring det her, fordi Slagelse Kommune er en voksen studieby

Sabrina Christiansen, Slagelse

Positive borgere

Men det er ikke kun borgmesteren og direktøren, som synes, det er en god idé. Også Sabrina Christiansen var optimistisk. 

- Jeg er meget positiv omkring det her, fordi Slagelse Kommune er en voksen studieby. Og der kommer flere og flere unge og studere i byen, så det her en god mulighed for at kunne trække endnu flere til, siger hun. 

Også Kirsten Lambert var positiv over mødet i dag.

- Jeg er mødt op, fordi jeg er Slagelse-borger og synes, det er spændende, at der sker noget i Slagelse, siger Kirsten Lambert.