¨

Borgere kæmper for cykelsti

Foto: TV ØST

Borgere i Bildsø ved Slagelse er bekymrede for deres børn, når de cykler til skole. Derfor vil de nu have politikerne til at etablere en cykelsti i området.

Borgerne i Bildsø ved Slagelse er utilfredse med trafikforholdene i deres by.

- Der er simpelthen for høj hastighed og for dårlige udsigtsforhold. Jeg er bange for, at der kommer en bilist bag os, som ikke ser os, siger Søren Siig, der til daglig bor i Bildsø. 

Bildsøvej er den eneste mulige rute fra Bildsø til Stillinge Skole i Kirke Stillinge, men ifølge dem er den alt for farlig at cykle på for deres børn. Netop derfor arbejder de lige nu aktivt på at få Slagelse Kommune til at etablere en cykelsti på strækningen.

- Bilerne kører jo alt for hurtigt, jeg har selv prøvet at blive presset i grøften af en lastbil, og det tør jeg simpelthen ikke risikere for mine børn, siger Birgit Eggert, der, ligesom Søren Siig, har bopæl i nærheden af den omdiskuterede landevej. 

I et forsøg på at overbevise kommunen samlede borgerne forleden 70 deltagere til et møde. Under mødet præsenterede de blandt andet fire byrådsmedlemmer for en video, som viser deres oplevelse af, hvor usikkert det er at cykle for børnene i området.

- Vi gør jo bare, hvad vi kan for at få den drejet i vores retning, fordi vi mener, vi har en sag og en vej, som faktisk er farlig, hvor vi godt kunne have glæde af en cykelsti og noget højere trafiksikkerhed, siger Søren Siig. 

Flere af politikere meddeler nu, efter at have deltaget, at de forstår og anerkender borgernes bekymring, og at de derfor vil gå ind i sagen.

- Jeg kan jo ikke love, at der kommer en cykelsti nu, men jeg kan love, at vi kigger på det, og at vi ser på, om det hovedet kan lade sig gøre, og så er det jo op til budgetforhandlingerne om sagen går igennem, siger byrådsmedlem Helle Jacobsen (V).

[video:videonode:245265]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App