Borgere i Slagelse demonstrerer mod deleordningen af borgmesterposten

Klokken 14 vil borgere demonstrere foran rådhuset i Slagelse. Det sker efter John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) vil dele borgmesterposten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det går rigtig stærkt i øjeblikket. 

Sådan lyder det fra Bente Andersen fra Vemmelev. Hun har oprettet Facebook-gruppen Slagelse Borgere der forlanger omvalg. Siden torsdag har gruppen fået 1.079 medlemmer. Og som et medlem skriver, så har gruppen allerede opnået flere medlemmer, end Villum Christensen (LA) har fået af personlige stemmer. 

Gruppen har arrangeret en demonstration mod den aftale, der er blevet lavet i Slagelse om, at John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) deler borgmestertjansen. 

- Det er rigtig godt at folk tager stilling, siger Bente Andersen.

- Jeg håber, der kommer rigtig mange derop klokken 14.

Demonstration klokken 14

Som nævnt er demonstrationen klokken 14 og foregår foran rådhuset i Slagelse. 

- Jeg tænkte "nok er nok". Bogerne er blevet holdt for nar i de sidste fire år. Nok er nok og så oprettede jeg gruppen, siger Bente Andersen.

- Det er kedeligt, at borgerne ikke får besked. Der bliver taget så mange beslutninger hen over hovedet på folk. Jeg håber på, at det bedste kommer til at ske for Slagelse Kommune, så jeg har ikke et bestemt ønske, men jeg har ønske om noget ordentlig kommunikation. 

Møde klokken 15

Klokken 15 er der konstitueringsmøde i Slagelse Byråd, hvor aftalen skal vedtages. Aftalen om, at Villum Christensen skal overtage efter to år er ikke juridisk bindende. 

- Villum er måske ikke den rette til det, siger Bente Andersen.

- Jeg synes også, det er forkert, at en, som har fået 390 stemmer, kan blive borgmester, når en, der har fået 6.000, ikke kan blive det. Vi skal have noget ordentlighed her. Folk er meget vrede. Den vrede kan vi jo ikke bruge til noget. Vreden skal kanaliseres ud i handling.