Bombetrusler lammer butikscentre og lufthavn

Trusler betyder, at flere storcentre samt en lufthavn er evakueret. I Slagelse er Vestsjællandscentret evakueret. Alt ledigt mandskab er sendt dertil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere storcentre samt Roskilde Lufthavn er mandag eftermiddag blevet ramt af bombetrusler.

Det drejer sig om Vestsjællandscenteret i Slagelse, Ro's Torv i Roskilde samt Roskilde Lufthavn.  Der er desuden rygter om flere andre trusler mod centre i Danmark. Disse er dog ikke bekræftet af myndighederne.

I Slagelse har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttet at evakuere butikscenteret Vestsjællandscenteret i det centrale Slagelse efter en bombetrussel.

Det oplyser politiet til TV ØST. 

Google Maps - Redigeret af Lonni Olsen
Google Maps - Redigeret af Lonni Olsen

- Vi har sendt alt disponibelt mandskab til centeret, foruden at brandvæsenet er til stede. Vi har også bedt om at have en ambulance stående standby, siger vagtchef Henrik Karlsen til TV ØST. 

 

- Vi er lige nu igang med at evakuere butikscenteret, oplyser han til TV ØST klokken 13.55.

Han opfordrer alle borgere til indtil videre at holde sig væk fra centeret og til at rette sig efter politiets anvisninger.

Lufthavn udsat for bombetrusler

Uden for vores område melder Midt- og Vestsjællands Politi, at de har modtaget en bombetrussel for Roskilde Lufthavn. Politiet har evakueret lufthavnen og undersøger området.

Politiet har desuden modtaget en bombetrussel mod Ro´s Torv i Roskilde, også her er politiet i gang med at gennemsøge det tømte center for mulige bomber. 

Der er ifølge Midt- og Vestsjællands Politi grund til at understrege, at ingen mennesker er kommet til skade, hverken i lufthavnen eller i indkøbscentret.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser dog samtidig, at de har så travlt, at de indtil videre kun kommunikerer via twitter og pressemeddelelser.