Boligselskaber klar med udviklingsplaner for ghettoer

Udsatte boligområder i Slagelse og Korsør skal opfylde kravene i Folketingets ghettoaftale. Nye kvarterer med arkitekttegnede boliger er på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Boligselskaberne er nu klar med planerne for, hvordan de såkaldte ghettoområder, Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør, skal udvikles. Det skriver Sjællandske. 

Planerne er et resultat af regeringens plan, der vil afskaffe ghettoerne og parallelsamfund til livs. Det skal blandt andet ske gennem renoveringer og nedrivning af boliger i udsatte boligområder. I Slagelse er det Boligselskabet FOB´s drøm at omdanne Ringparken i Slagelse til tre helt nye bykvarterer til både familier og ældre. 

Skal være en del af Slagelse

Til Sjællandske forklarer direktør i FOB, Flemming Stenhøj Andersen, at det ensformige udtryk skal fornyes for, at området kan blive en integreret del af Slagelse i stedet for at være en lille selvstændig ø i byen. Planen er lavet i fællesskab med boligselskabet SAB og Slagelse Kommune og skal i de kommende måneder godkendes politisk i byråd og boligselskaber.

Den nye plan blev lanceret for to år siden, og siden er den rettet til blandt andet for at opfylde de aftaler, der blev indgået i Folketingets ghettoaftale og den nye lov om almene boliger, som trådte i kraft den 1. december sidste år. Den nye lov betyder, at der maksimalt må være 40 procent almene boliger i de nuværende ghettoer i 2030.

Læs også
Beboer i Ringparken: - Man tør ikke altid sige, hvor man bor
Læs også
Beboer i Ringparken: - Man tør ikke altid sige, hvor man bor

Konkret vil FOB over de næste ti år omdanne et område med boligblokke til tre mindre kvarterer med arkitekttegnene boliger. De tre kvarterer skal hænge naturligt sammen med Slagelse. 

- På den måde opnår vi reelt blandede bykvarterer, som er forskellige i arkitektur og udtryk, siger Flemming Stenhøj Andersen.

Selve arbejdet med høringer, godkendelser og at finde investorer vil tage tre år, og projektet vil formentlig begynde i 2023.

164 boliger rives ned på Motalavej

Også i Korsør er der fuld gang i at udvikle området, blandt andet har BoligKorsør netop holdt informationsmøde om at rive 164 boliger ned på Motalavej. 

Fordi der allerede er revet boliger ned i de øvrige afdelinger på Motalavej, har BoligKorsør fået dispensation, så 58 procent må være almene boliger i 2030. Derfor er det kun 164 boliger skal væk. For nogle beboere bliver der tale om permanente genhusninger i andre af boligselskabets afdelinger i Korsør. Udsigten til at skulle flytte væk fra Motalavej fik omkring 20 beboere til at forlade informationmødet. 

lars_lokke.jpg
Læs også
Løkke om Korsørs ghetto: Man er i gang – men ambitionsniveauet skal være højere
lars_lokke.jpg
Læs også
Løkke om Korsørs ghetto: Man er i gang – men ambitionsniveauet skal være højere

Formanden for BoligKorsør, Ebbe Jens Ahlgren, fortæller til Sjælllandske, at den præcise nedrivningsplan først vedtages i 2021 og at beboerne vil få indflydelse på den. I 2022 sendes arbejdet i helhedsplanen i udbud, hvorefter genhusninger, nedrivninger og moderniseringer af de tibageværende boliger ventes at gå i gang fra 2023. 

Tidsfristen for af opfylde Folketingets ghettoaftale er 2030.

Video: Se TV2 ØST's indslag fra 1. marts 2018, hvor regeringen fremlagde sin "ghettopakke":

Torsdag fremlagde regeringen sit ghettoudspil. Et af de områderne er Motalavej i Korsør. I dagens plan lægger regeringen op til nye regler på området. Men planen skaber bekymring på Motalavej.

Nyhedsoverblik