¨

BoligKorsør vil sætte problem-familier på gaden

Foto: TV ØST

Lejere hos BoligKorsør kan i fremtiden blive sat på gaden, hvis blot ét familiemedlem laver ballade i lokalområdet.

- Vi finder det uacceptabelt, at en enkelt beboer i nogle tilfælde kan få lov til at tyrannisere en hel afdeling. 

Sådan siger formanden for BoligKorsør, der nu indfører nultolerance overfor ballademagere i boligområderne.

Den nye politik betyder, at hvis blot et enkelt familiemedlem i foreningens boliger laver ballade, så vil hele familien blive sat på gaden. 

- Fra tid til anden oplever vi desværre, at nogle mennesker i boligafdelingerne opfører sig på en måde, der ikke bare er i strid med BoligKorsørs mål og værdier men også med dansk lovgivning. De sætter fx ild til containere og biler, kaster med sten mod beboere eller mod politi- og ambulancefolk, eller de udøver anden form for hærværk eller kriminalitet. En opførsel, der skræmmer afdelingens øvrige beboere. 

Det skriver BoligKorsør i en pressemeddelelse.

Uacceptabelt at føle sig truet

Målet er, at den nye strategi skal give mere tryghed i boligområderne.

- BoligKorsør finder det uacceptabelt, at beboere og andre, der færdes i boligafdelingen, føler sig truet eller utrygge, og vi anvender en række midler som eksempelvis tæt samarbejde med de boligsociale medarbejdere, politiet og kommunen, for at undgå sådanne tilstande. 

BoligKorsør rummer blandt andet det meget omtalte Motalavej-byggeri. Nultolerancestrategien skal sammen med en strategi om nedrivning af nedslidte boliger forbedre klimaet i boligområderne.

Har effekt i Slagelse

De seneste år har boligselskabet FOB i Slagelse haft en lignende nultolerance regel. Direktør Jørgen Mejlgård siger til TV ØST, at reglen har været i brug en enkelt gang, hvor en familie er blevet smidt ud.

Til gengæld har 5 familier fået en advarsel om, at reglen vil blive taget i brug, hvis der igen opstår ballade, og det har haft god effekt og dæmpet problemerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App