Boligforening afviser dømt Levakovic

Den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic kan glemme alt om at bosætte sig i en af BoligKorsørs boliger. Det siger formanden, som har tænkt sig at afvise ham, hvis han søger og tage sagen i retten, hvis juraen skulle vise sig at være en forhindring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gimi Levakovic er ikke velkommen som lejer i en af BoligKorsørs boliger. Det slår boligforeningens formand Ebbe Ahlgren fast i Sjællandske fredag.

Levakovic blev i august i år idømt halvandet års fængsel. Straffen er afsonet om lidt over en måned, og derfor må man gå ud fra, at den såkaldte sigøjnerboss skal il at finde sig et sted at bo.

Men skulle han søge mod Korsør og Motalavej, som var der, hvor han svingede med den skarpladte pistol og fremsatte de dødstrusler, som han senere blev dømt for, så kan han altså glemme at få ja til en lejlighed

- Vi vil ikke have ham. En mand, der er dømt for at svinge med en skarpladt pistol i en af vores lejligheder på Motalavej, bliver afvist, hvis han søger at leje sig ind, siger Ebbe Ahlgren, der er formand for BoligKorsør.

Justitsminister ind i sagen

I Retten i Næstved i august blev Gimi Levakovic også idømt udvisning af Danmark i 12 år - en dom som landsretten senere omstødte, og som nu skal for Højesteret i maj næste år. Levakovic fik navnet Sigøjnerbossen, da TV 2 lavede en dokumentar om ham og hans familie, hvor han fortalte, hvordan den kriminelle løbebane begyndte.

Siden den nu 46-årige Levakovic var 18 år, er han blevet dømt 26 gange for forskellige forbrydelser, og det vakte derfor opstand blandt både flere borgere og politikere på Christiansborg, da landsretten i oktober besluttede, at han alligevel ikke skal udvises af landet til Kroatien, hvor han er fra.

Afgørelsen fik justitsminister Søren Pind (V) til at anmode Rigsadvokaten om, at sagen blev afprøvet i Højesteret, og det bliver den så næste år.

I forhold til BoligKorsør er formand Ebbe Ahlgren i tvivl om, hvorvidt juraen holder, når det kommer til at afvise Levakovic, hvis han søger en lejlighed. Han er dog klar til at tage sagen videre til retten, hvis der skulle være problemer i at afvise ham.