¨

Boghandlere lukker på stribe

Foto: TV ØST

15 af landets boghandlere har siden årsskiftet drejet nøglen om eller står overfor lukning. I en mellemstor by som Korsør er der slet ingen boghandel mere.

Branchebladet BogMarkedet har gennemgået en række statistikker fra Boghandlerforeningen, som viser, at boghandlernes krise synes at stikke dybt. Det skriver bt.dk.

Siden 1. januar 2008 har 62 butikker rundt omkring i landet drejet nøglen om, svarende til knap hver sjette fysiske boghandel. Udviklingen betyder, at der ikke længere findes en fysisk boghandel i flere mellemstore danske byer, eksempelvis Korsør og Ebeltoft.

- Mange har længe spået, at det stigende salg på internettet sammen med e-bøger og de frie bogpriser ville udløse en omfattende butiksdød blandt boghandlerne, og det store antal butikker, der har måttet lukke i løbet af de første måneder af 2012, viser, at dette skræmmebillede nu er ved at blive virkelighed, siger BogMarkedets chefredaktør, Bjarke Larsen.

Konkurrencen kommer først og fremmest fra landets supermarkeder og kiosker, men også fra forskellige internetbutikker, som navnlig slår sig op på salg af e-bøger.
Eksempelvis stod supermarkeder og kiosker for fire procent af det samlede danske bogsalg ved årtusindeskiftet, men i år er den samme andel steget til 21 procent, skriver bt.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App