Bøder på vej til fartbøller på Storebælt

En række bilister får brev fra Storebælt, hvor de bliver bedt om at lette foden fra speederen næste gang, de kører gennem Storebælts betalingsanlæg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er personer, som arbejder ved Storebæltsbroens betalingsanlæg, og alligevel kører en række billister for hurtigt gennem broens anlæg.

Derfor kan de nu se frem til en henvendelse fra A/S Storebælt, hvor de er blevet bedt dem om at sætte farten ned i Storebæltsbroens betalingsanlæg. Noget A/S Storebælt tidligere har gjort.

Det oplyser Sund og Bælt i en pressemeddelelse.

Farligt for de Storebælt-medarbejdere

Man må køre max. 50 km/t gennem anlægget, men de bilister, som har fået brev, har gentagne gange kørt en hel del hurtigere.

- Det er især farligt for de Storebælt-medarbejdere, der arbejder i betalingsanlægget, når en bilist kører igennem med for høj fart. Men de fartglade bilister er også til fare for andre bilister og for sig selv. Betalingsanlægget er ikke bygget til høj fart. Ud over personskade kan der ske omfattende materiel skade. Derfor, af hensyn til sikkerheden, skal farten ned, forklarer Christian Hein, driftsleder for Storebælts betalingsanlæg.

Positive reaktioner på brevene

Christian Hein har gode erfaringer med at sende breve ud til bilister, der har kørt for hurtigt:

- Vi kan se, at det virker forebyggende. I tiden efter at brevene er gået ud, er der knap så mange fartovertrædelser. Desuden får vi næsten udelukkende positive reaktioner på brevene, fortæller Christian Hein.

Også politiet holder øje med hastigheden på Storebælt. De foretager periodiske hastighedsmålinger både i betalingsanlægget og på vejen over broen.

I gennemsnit kører godt 32.000 biler i døgnet gennem betalingsanlægget.