¨

Blev tilbageholdt i tre døgn - nu er den tredje mand varetægtsfængslet i sag om fangeflugt

Manden skal indtil videre sidde varetægtsfængslet frem til 19. december. Foto: René Lind - Lind Foto

Torsdag var der ikke belæg for at varetægtsfængsle ham, men nu er en 20-årig mand fængslet i fire uger for at medvirke til fangeflugt i Slagelse.

Retten i Nykøbing Falster har netop afgjort, at en 20-årig skal varetægtsfængsles i forbindelse med fangeflugten fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse i tirsdags.

Manden er blevet varetægtsfængslet frem til den 19. december. Han er sigtet for at have medvirket til at befri det ledende bandemedlem Hemin Dilshad Saleh.

Den 20-årige blev også fremstillet i grundlovsforhør i torsdags. Her mente retten dog ikke, at der var belæg for at varetægtsfængsle ham. I stedet fik politiet lov til at tilbageholde ham i yderligere tre døgn.

I forvejen er to personer varetægtsfængslet i sagen. En 25-årig mand, som politiet anholdt onsdag sammen med den 20-årige, samt en yngre dansk mand, som politiet anholdt i Hamborg. Han er varetægtsfængslet in absentia.

De tre anholdte er alle sigtet for fire forhold, blandt andet at true personalet på psykiatrisygehuset med et våben. 

DET ER DE TRE PERSONER SIGTET FOR:

 

  • Efter straffelovens §124, stk. 2: I forening med andre identificerede og uidentificerede medgerningsmænd og under forudgående aftale at have befriet Hemin Dilshad Saleh.
  • Efter straffelovens §192a: Efter At være i besiddelse af skydevåben med de skærpende omstændigheder, at de var i besiddelse af skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted, og at der var isat patroner i våbenet.
  • Efter straffelovens §119, stk. 1:At have peget på personalet med våben og have truet personalet på sygehuset.
  • Efter straffelovens §260, stk. Under trusler med pistol at have tvunget personalet til at lukke Hemin Dilshad Saleh ud af de sikrede udgange.
     

De to, der blev anholdt onsdag, er 20 og 25 år gamle og nægter sig skyldige. Der er navneforbud i sagen. Dørene til grundlovsforhøret blev lukket af hensyn til efterforskningen, da anklager og politi mener, at der er medgerningsmænd på fri fod.

Bandeleder fortsat på fri fod

Den 24-årige befriede fange, Hemin Dilshad Saleh, er fortsat på fri fod. Han er et ledende medlem af banden Nord-Nordvest (NNV), der er en aktiv del af bandekrigen i København. Gruppen ligger i konflikt med banden Brothas.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, har sort, kort hår og formentlig fuldskæg.

  Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Ifølge politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, har politiet fået henvendelser, der kan føre til opklaringen af, hvor bandelederen befinder sig.

- Vi får og har fået informationer, som vi bruger til vores efterforskning. Det er alt sammen med til at give os et klarere billede af, hvor vi skal søge, siger politiinspektør Kim Kliver.

Mistænker I ham for at være i udlandet?

- Vi efterforsker sagen bredt, siger Kim Kliver.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App