Bisserup: Fra helårsbolig til sommerhus

Byrådet i Slagelse har netop vedtaget, at Bisserup skal godkendes til såkaldte flexboliger. Dermed kan boligejere i hele Slagelse nu få flexboligtilladelse

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med udsigt over Smålandsfarvandet kan det lille fiskerleje Bisserup nu fremover blive et populært fristed for sommerhusejere. Byrådet i Slagelse Kommune har netop vedtaget, at beboere i området kan søge om flexboligtilladelse. Det betyder, at helårshuse fremover kan benyttes som fritidshuse. Det er det sidste område i Slagelse Kommune, der er tilladt til flexboligordningen.

- Jeg er glad for, at vi nu har udbredt flexboligordningen til hele kommunen. Det vil være med til at gøre det mere attraktivt at købe hus, og det vil gavne turismen og bosætningen i hele vores kommune, siger Knud Vincents (V), næstformand i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse.

Siden flexboligordningen blev tilladt, har 20 boligejere fordelt i hele kommunen søgt om at få lov til at omdanne et helårshus til fritidshus. Hos Slagelse Kommune vil de holde øje med ansøgningerne og sørge for, at det ikke udvikler sig uhensigtsmæssigt.

Der er stadig undtagelser for tilladelserne, det gælder landbrugsejendomme, som er omfattet af landbrugsloven og boliger, hvor det er tinglyst, at boligen skal bruges som helårsbolig.