Bilist ræsede gennem landsby med 150 kilometer i timen

En bilist må vinke farvel til sit kørekort, efter han torsdag ræsede gennem landsbyen Fjenneslev med 150 kilometer i timen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En alt for tung speederfod kommer til at koste en bilist på hovedvejen mellem Sorø og Ringsted en bøde på mange tusind kroner – og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Det står klart, efter bilisten torsdag blev fotograferet af politiets automatiske fartkontrol ved en fartkontrol i landsbyen Fjenneslev med en fart på hele 150 kilometer i timen. Man må maksimalt køre 60 gennem byen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet gennemførte fartkontrollen mellem klokken 08.00 og 13.30 torsdag – og 94 procent af bilisterne på vejen overholdt faktisk fartgrænserne under kontrollen, viser politiets sammentælling. 37 bilister kørte dog for hurtigt igennem byen.

Syv kørte meget for stærkt

Ud over bilisten, der helt må vinke farvel til sit kørekort, så kørte to bilister så hurtigt, at de nu skal til en kontrollerende køreprøve i form af en betinget frakendelse af kortet, og fire fik klip i kørekortet.

Alt i alt kørte 638 bilister forbi politiets fartkontrol i den periode, hvor der blev målt fart.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere udpeget ti strækninger, hvor der særligt ofte afholdes fartkontrol i 2018.  Strækningerne er udpeget efter kriterier om farlighed, men politiet kontrollerer stadig fart på andre veje.  Det er den type kontrol der er afviklet på hovedvejen gennem Fjenneslev.