Bilist fra dødsulykke er nu sigtet for spirituskørsel

Bilisten, der i går kørte ind i en skiltevogn og dræbte en ansat ved Falck, er blevet sigtet for spirituskørsel og har fået udtaget en blodprøve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har sigtet en person for spirituskørsel efter trafikulykken mandag, hvor en 63-årig Falck-ansat omkom, da en skiltevogn klokken 13.30 blev påkørt på motorvejen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet fortæller, at der samtidig rutinemæssigt er blevet udtaget en blodprøve efter ulykken.

Efter ulykken blev stedet undersøgt af en bilinspektør, og resultatet af undersøgelserne kendes endnu ikke. Undersøgelserne skal også fastslå, om skiltevognen var opstillet efter reglerne.

Undersøgelser mangler stadig

Politiet kan dog endnu ikke sige noget omkring de nærmere forhold ved ulykken mandag, og de mange undersøgelser, som der efterfølgende er blevet sat i gang.

- Vi efterforsker alle forhold omkring ulykken – både op til og omkring færdselsulykken, siger Jens Jedig Christiansen fra lokal efterforskning hos Slagelse Politi.

- Her indgår en række undersøgelser blandt andet fra bilinspektøren og fra politifolkene på stedet, der stadig arbejder på at færdiggøre deres rapport.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vestmotorvejen var spærret i østgående retning i flere timer.
Vestmotorvejen var spærret i østgående retning i flere timer.
Foto: René Lind

Kræver nye skiltevogne

De nærmere undersøgelser af ulykken kan betyde, at der rejses flere sigtelser mod trafikanten.

Både Falck og Vejdirektoratet har afvist at udtale sig om ulykken, mens politiet stadig undersøger de nærmere forhold.

Fagforbundet 3F har dog opfordret til, at man fremover vil øge sikkerheden omkring brug af skiltevogne på motorvejen ved at bruge de såkaldte TMA-vogne. TMA-vognene er særlige lastbiler med monterede skilte og en stor stødpude, der beskytter både trafikanter og ansatte på vejen i tilfælde af uheld.