Bilejere får bøder efter brev-rod

Bilejerne i blandt andet Slagelse risikerer bøder, fordi de aldrig har modtaget indkaldelse til syn. Der er tilsyneladende rod i indkaldelserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kører man rundt i en personbil, der er 4 år gammel, har man pligt til at få den synet hvert andet år, når ens køretøj bliver indkaldt - ellers vanker der en bøde.

Men en stribe bilejere fra blandt andet Slagelse har oplevet at de, uden først at have fået en indkaldelse eller en rykker, pludselig står med et brev med en administrativ bøde på 2.000 kroner, fordi fristen for syn af deres køretøj er overskredet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagerne undersøges

I Trafikstyrelsen er man lige nu ved at undersøge sagerne, forklarer kommunikationsmedarbejder Mads Gundelund Gerlach, Trafikstyrelsen.

- Vi har oplevet et unormalt stort antal henvendelser via vores callcenter om synsindkaldelserne. Derfor har vi igangsat en undersøgelse - og vi regner med at vide mere i løbet af et par dage, siger han. Han opfodrer de berørte bilejere til at holde øje med Styrelsens hjemmeside.

Det er ikke Trafikstyrelsen selv, der sender breve ud til den enkelte bilejere. Opgaven er udliciteret, og alt efter hvor man bor er det forskellige firmaer der står for udprintning af breve, kuvertering og omdeling.

Fik indkaldelse efter bøden

Også i Helsinge og i Frederikssund er der ifølge avisen problemer.

En af dem, der fik en bøde er Helle Schmidt fra Helsinge.

- Jeg fik sidste tirsdag et bødeforlæg, som jeg selvfølgelig klagede over. To dage efter fik jeg første rykker, og her mandag morgen fik jeg så til sidst en indkaldelse til syn, forklarer hun.

Hun fik synet sin bil hos Helsinge Bilsyn, og her fortæller indehaver John Bach-Madsen, at han siden juli har haft omkring 70 kunder, som siger, de ikke har fået en indkaldelse, men blot en rykker eller en bøde.