Bilbrand lukkede Storebælt

Lørdag aften lukkede politiet broen i begge retninger efter en bilbrand. Broen er igen åben for al trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Storebæltsbroen var lørdag aften lukket for trafik i begge retninger. Det oplyser Fyns Politi. Broen blev lukket, efter at en bil antændte på Vestbroen.

- Midt under kørslen går der spontant brand i en bil. Det betyder, at der lige nu er tyk, sort røg på motorvejen i begge retninger, så af sikkerhedsmæssige årsager har vi valgt at lukke broen, indtil brandvæsnet får bugt med ilden, fortalte Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, mens det stadig stod på.

Frygtede at gasflasker ville eksplodere

Bilen, der antændte, havde en campingvogn koblet fast, som der også gik ild i. Og Politiet var nervøse for, at der ville komme en eksplosion.

- Det var en campingvogn med gasflasker, som stod tæt op ad midterrabatten. Og vi vurderede, at vi var nødt til at lukke broen i begge retninger, siger vagtchef hos Fyns Politi, Kenneth Taanquist.

I første omgang var broen lukket i omkring 40 minutter. Noget, der skabte massive køer. Og det blev kun værre af, at der kort efter skete endnu et uheld på broen. Denne gang i vestgående retning.

- Så sker der et andet uheld 21.31. Det er to biler, der kører sammen.

Det blev dog hurtigt ordnet, så trafikken igen kunne glide over broen. Ingen personer kom til skade ved uheldene.