¨

Bil torpederer butik - mursten fløj rundt

En bil torpederede lørdag en butik i Slagelse. Foto: Fredes pænt ting

Der venter et stort oprydningsarbejde, efter en bil torpederede en vintagebutik i Slagelse.

- Puh, man får ondt i maven.

Sådan siger Marianne Sommer fra Slagelse efter en dag, der ikke helt gik, som den skulle. Sammen med sin mand Frede gik hun og pakkede ud efter en dejlig ferie til Sverige. En ferie, hvor de havde fundet masser af gode loppefund, der kunne sælges i deres vintagebutik Fredes pæne ting.

Der var mursten over det hele. Varerne var kastet rundt

Marianne Sommer, butiksejer

Midt i udpakningen blev Frede nemlig ringet op af en mand, der fortalte, at han var kommet til at køre ind i deres butik. Frede kørte straks afsted til butikken, og kort efter ringede han hjem til Marianne Sommer for at fortælle, hvor alvorligt det stod til.

- Lige når man kommer fra Korsørvej kan man ikke se noget, men så kommer vi rundt om bygningen, og der møder synet os, fortæller Marianne Sommer.

Artiklen fortsætter under billedet

Mange af varerne er ødelagte, mens andre er fyldt med støv. Foto: Fredes pænt ting

Varerne kastet rundt

Bilen havde ikke blot ramt butikkens mur, men havde været halvvejs inde i butikken og efterladt et voldsomt hul på to gange halvanden meter.

- Der var mursten over det hele. Varerne var kastet rundt. Vi var sådan set glade for, at vi ikke havde butikken åben, for det var godt nok voldsomt, fortæller Marianne Sommer.

Selvom ødelæggelserne er voldsomme, er Marianne Sommer først og fremmest bare glad for, at ingen kom til skade.

Der er no hard feelings

Marianne Sommer, butiksejer

- Der skete intet med føreren. Han havde også sine børn med, og der skete dem intet, siger Marianne Sommer.

Artiklen fortsætter under billedet

  Foto: Fredes pænt ting

Manden kunne ikke umiddelbart forklare, hvordan han var kommet til at ramme bygningen, men Marianne Sommer sætter stor pris på, at han straks ringede og fortalte om uheldet.

- Det må I sgu undskylde, det var ikke med vilje, sagde han. Men der er no hard feelings. Uheld sker, siger Marianne Sommer.

Artiklen fortsætter under billedet

  Foto: Fredes pænt ting

Stort oprydningsarbejde

Foran venter der nu et stort arbejde med at gøre butikken klar igen.

- Væggene er flækket hele vejen. Der er store revner, også i de tilstødende lokaler. Bilen har også presset en del af loftet op, forklarer Marianne Sommer.

Brandvæsenet har været forbi og sikre, at bygningen stadig er sikker at opholde sig i. Samtidig har et skadesservicefirma været i gang.

Murstenene fløj rundt, og det halve af væggene har ligget inde i butikken

Marianne Sommer, butiksejer

- Murstenene fløj rundt, og det halve af væggene har ligget inde i butikken. Dem har de stavlet pænt og fejet. Nu er der bare alt det her oprydningsarbejde. Der er støv alle steder. Det er voldsomt som det har støvet, siger Marianne Sommer.

Parret havde egentlig en uges ferie tilbage, men en stor del af den må nu gå med oprydning.

Vi er lige kommet hjem med gode, lækre loppefund fra Sverige, som jeg ville gå og kæle for og sætte til salg på webshoppen. Nu skal jeg være rengøringsdame i stedet, konstaterer en ærgerlig Marianne Sommer.

Trods ulykken holder butikken åbent i dag - og for at få tyndet ud i beholdningen af varen lokker de kunderne med en "rode/støv-rabat" på 30 procent.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App