Betal for hjælp

Er man som ældre og gangbesværet i Slagelse så uheldig at falde - og ikke selv kan komme op - skal man betale for at blive hjulpet op igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Det fremgår af en aktuel sag, hvor en borger fra Slagelse nu har klaget til kommunen. Det skriver Sjællandske.

 

Baggrunden er, at borgeren var faldet i hjemmet - og først blev hjulpet op, da Falck ankom. Senere modtog den faldne så en regning fra Falck.

 

- Det er uanstændigt. Det betyder jo reelt, at hvis man ikke har penge, så må man blive liggende, siger byrådsmedlem i Slagelse Jens Jørgensen (V) til Sjællandske.

Han mener, at hvis Et meneske, der har brug for hjælp, skal hjælpes med det samme. Så må kommunen, borgeren og Falck bagefter finde ud af, hvem der skal betale. Venstre-politikeren vil nu undersøge sagen og procedurerne nærmere.

Ifølge ældrechef i Slagelse Kommune, Marianne Kristensen, er det dog ikke en kommunal opgave at betale for hjælp til den uheldige ældre medborger i den beskrevne situation.

Hun henviser til følgende retningslinjer for Slagelse Kommune:

"Er man som borger så uheldig at falde og uden mulighed for selv at rejse sig op, er det ikke specifikt en kommunal opgave at sikre, at borgeren bliver rejst op igen."