Bestyrelse trækker sig i Nordbyen

Weekendens optøjer i Nordbyen i Slagelse har fået en hel afdelingsbestyrelse til at trække sig fra deres poster efter hærværk mod formandens hjem. De er bange for, hvad der kan ske, hvis de bliver i bestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brevet fra bestyrelsen:

Du kan læse boligforeningens brev om bederummet her

Søndag måtte formanden for bestyrelsen flytte fra Albert Ibsensvej under politibeskyttelse. Han fortæller til TV2 ØST, at han ikke turde blive længere.

Mandag trak hele afdelingsbestyrelsen sig så fra deres poster. Baggrunden er, at bestyrelsen har skrevet et brev i skarpe vendinger med et forslag til en dagsorden til et møde den 7. september, som blandt andet lægger op til, at et bederum for muslimer skal lukkes. 

Janne Mikkelsen er en af de bestyrelsesmedlemmer, som har trukket sig fra sin post.

- Jeg synes, at det er forfærdeligt, at det er kommet så vidt. Man kan ikke undgå at blive mærket af det. Jeg skal jo stadig bo her, siger hun.

I dag holdt politi, kommune, mænd fra fædregruppen i Nordbyen og flere andre aktører møde om situationen.

- Der er nogle lokaleforhold, som ikke har været i orden. Det er folk blevet uenige om, men nu er alle enige om at arbejde på at finde en løsning, siger Borgmester Lis Tribler.

I Nordbyen håber Janne Mikkelsen bare på, at der snart bliver ro.

- For mig handler det ikke om, at de bruger rummet til at bede i. Det har jeg ikke noget imod. Det handler om at have respekt for hinanden. Vi skal jo allesammen være her, siger hun.

 

Bil afbrændt i Nordbyen

Igen søndag aften var der hærværk i Nordbyen i Slagelse. En bil blev sat i brand.

Det var lidt efter ni, at en bil på Koldingvej blev sat i brand. Vidner har set en gerningsmand i hvide bukser og mørk jakke løbe væk fra stedet i retning mod Nordbyen.

Politiet og fædregruppen var dog tilstede i området og fik forhindret mere ballade.

Vreden blandt de unge hærværksmænd skyldes formentlig, at et bederum er blevet truet med lukning af den lokale boligforening.

 

Strid om bederum bag hærværk

Det er tilsyneladende en strid om et bederum, der ligger bag de seneste dages ildspåsættelser og smadrede ruder i Nordbyen i Slagelse.

Den lokale afdeling af boligforeningen har nemlig i et brev til deres beboere krævet bederummet under den lokale grillbar lukket, da de mener, at de besøgende larmer og sviner for meget.

Det er især ordlyden af brevet, der er problemet for de lokale.

- Man skal ikke skrive på den måde - det kan være at de unge, der læser det, forstår det på en anden måde, siger Ayed El Ali, der er medlem af fædregruppen i Nordbyen.

- Det er afdelingsbestyrelsen, der har underskrevet brevet, og så har jeg svært ved at irettesætte dem og sige, det må I ikke gøre, for det må de faktisk godt gøre, men det er måske ikke det mest elegante, fortæller Jørgen Meilgård, som er direktør for Fællesorganisationens Boligforening.

Både de lokale og fædregruppen tager stærkt afstand til hærværket

- Vi skal ikke have ballade - nej, vi skal have fred og ro, mener Ayed El Ali, der er medlem af fædregruppen i Nordbyen.

- Nogle af de unge er meget impulsive og nogle af dem er også aggressive, og derfor handler de lidt hurtig, og det er ærgerligt, for det er ikke den rigtige måde at reagere, siger Jan Schmidt fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Formanden for den lokale afdeling, som har forfattet brevet ville ikke medvirke i det her indslag. Han er nemlig bange for konsekvenserne, da de fleste af stenene er røget igennem netop hans rude.

<p>Boligforening i konfrontation med muslimske beboere. De råber og sviner, når de mødes til bøn, skriver boligforeningen i dette brev sendt til alle områdets beboere.

 

 

Du kan læse boligforeningens brev om bederummet her