Beboere undrer sig - hvorfor er der grønne prikker og streger på vores postkasser?

Beboerne i Ringparken i Slagelse har bemærket nogle mystiske markeringer på deres postkasser, som ingen rigtig kan forklare.

Grønne prikker og sorte streger dekorerer i øjeblikket postkasserne i mange opgange i Ringparken i Slagelse.

quote Jeg tror, jeg bemærkede dem for tre dage siden, og der kan de ikke have været der længe

Caroline Frost, beboer i Ringparken

De fleste postkasser har både en grøn prik og en sort streg, andre har kun en sort streg, og så er der enkelte, hvor der hverken er tegnet prik eller streg. Men hvad betyder disse mystiske markeringer, og hvem har sat dem?

Dét kunne flere beboere i Ringparken godt tænke sig svar på, og derfor har 23-årige Caroline Frost, der har en postkasse med begge markeringer, forhørt sig i den lokale Facebook-gruppe ’2400 Nordbyen & Ringparken’.

Er der nogen, der ved hvad de grønne prikker og streger går ud på? Er det et system til at genkende hvilke postkasser, man kan hapse pakker fra eller noget helt andet?, skriver Caroline Frost i sit opslag.

screenshot fra facebook
Foto: Caroline Frost - Facebook

Opslaget har fået beboere fra adskillelige boligblokke i Ringparken til tasterne, der bekræfter, at markeringerne også er at finde i deres opgange.

Flere kommer med bud på forskellige systemer, som de tror markeringerne dækker over. Nogle mener, at markeringerne er sat af indbrudstyve, der holder øje med, hvornår folk er hjemme. Andre foreslår, at det kan være en markering til avisbude om, hvorvidt lejemålet vil have reklamer eller ej, og enkelte spekulerer i, om det kan være en markering til de lejemål, der snart skal have installeret fibernet.

Markeringerne er blevet sat i løbet af den sidste uge

Ifølge Caroline Frost har markeringerne været der i cirka en uges tid.

- Jeg tror, jeg bemærkede dem for tre dage siden, og der kan de ikke have været der længe. Så de har nok højst været der en uge, fortæller hun til TV2 ØST.

Caroline Frost har meget svært ved at gennemskue, hvad systemet bag markeringerne kan være, og efter hun har spurgt de andre beboere i Facebook-gruppen, er hun kun blevet endnu mere forvirret.

- Man kommer jo ud i alle mulige tanker. Men jeg tænker ikke umiddelbart, at systemet holder i forhold til, at det kunne være indbrud. Markeringerne er jo stort set sat på alle postkasserne, og jeg fornemmer, at folk er rigtig meget hjemme. Så det giver ikke rigtig mening, siger hun.

Caroline Frost har også forhørt sig hos Ringparkens boligselskab FOB. Her har hun fået at vide, at markeringerne ikke kommer fra dem, og de har opfordret hende til at gå ned og slette markeringen fra postkassen. Derfor holder teorien omkring fibernet heller ikke.

I Caroline Frosts opgang har alle postkasser fået en markering. De fleste har både en grøn prik og en sort streg, mens to af dem kun har en sort streg. Billedet er taget, efter Caroline Frost har slettet markeringen på sin egen postkasse.
I Caroline Frosts opgang har alle postkasser fået en markering. De fleste har både en grøn prik og en sort streg, mens to af dem kun har en sort streg. Billedet er taget, efter Caroline Frost har slettet markeringen på sin egen postkasse. Foto: Caroline Frost - Privatfoto

Boligselskab reagerer 

Til TV2 ØST oplyser FOB’s direktør Flemming Stenhøj Andersen, at FOB ikke har nogen forklaring på, hvorfor der pludselig er tegnet mærker på postkasserne.

- Vi har nu undersøgt de mystiske markeringer i vores organisation. Det er ikke nogle markeringer, vi har sat eller har aftale med andre om at sætte.

quote Ingen ved, hvad pokker de tuschtegn kan betyde

Thorkild Steen Jensen, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Derfor har jeg nu aftalt med vores teamchef, som har ansvaret for Ringparken, at vi sørger for at få fjernet alle de her markeringer fra postkasserne, inden vores folk går på påskeferie, for vi vil gerne have fjernet den utryghed, som det her kan have skabt, siger han.

Politi på sagen

Indtil videre har ingen beboere meldt de mystiske markeringer til politiet, men Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser til TV2 ØST, at de er bekendte med markeringerne gennem lokalpolitiet, der dagligt arbejder i og ved Ringparken, fordi boligområdet er kategoriseret som et udsat område.

Politiet har derfor selv taget kontakt til både boligselskabet FOB og andre, der færdes i området, i forsøget på at opklare mysteriet.

- Men ingen ved, hvad pokker de tuschtegn kan betyde. Vi har aldrig set det før, og derfor er det svært at tyde et billede ud fra det, siger Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Thorkild Steen Jensen forklarer, at man tidligere i villakvarterer har set, at der er blevet sat mærkater eller sten på en postkasse for at udpege nogle mulige huse til at begå indbrud i. Det mener politiet dog ikke er tilfældet med markeringerne i Ringparken, fordi stort set alle postkasser er markeret.

- Vi har ikke belæg for at sige, at det kan være noget kriminelt, men hvad det er, det ved vi ikke. Derfor opfordrer vi også folk til at kontakte os, hvis de har set noget eller har et bud på, hvad det kan være, siger politiinspektøren. 

Markeringerne har formået at gøre Caroline Frost meget utryg. Hun frygter, at markeringerne dukker op igen, nu hvor hun selv har været nede og fjerne dem.

- Hvis de kommer igen, så vil jeg i hvert fald ringe til politiet. Det er helt sikkert, siger hun.

Har man oplysninger i sagen, der kan have interesse for politiet, kan de kontaktes på telefon 1-1-4.