¨

Beboere ser frem til erstatning

Foto: TV ØST

Indbyggerne i Næsby Strand er lettede over Stormrådets afgørelse.

I dag blev det afgjort hvem, der kan få erstatning efter sidste uges massive oversvømmelser.

Stormråddet har nu offentliggjort, at der var tale om en reel stormflod hele vejen fra Isefjorden ved Holbæk og over Odsherred. Det gælder også ned langs hele kysten ved Storebælt og hele vejen ned syd på til spidsen af den nordlige del af Lolland.

Det betyder, at dem der blev ramt af oversvømmelser vil få dækket skaderne af staten.

Og det er en afgørelse, der virkelig vækker glæde i Næsby Strand ved Slagelse, som blev stærkt medtaget da vinden kom forbi.

-       Det er fantastisk og vi var også blevet godt skuffede og derefter vrede, hvis vi ikke var kommet med, fortæller Lisbeth Nielsen, der bor i Næsby Strand.

Over 100 boliger i området gik under vand, da stormen lagde sig. Men nu kan beboerne i det mindste glæde sig over en økonomisk håndsrækning fra staten.

-       Ja, det er klart, for der er jo forskel på at betale 10.000 selv eller 100.000 kroner selv, siger Bente Nielsen, der også bor i området.

Beboerne skal kun tilbage til 2006, hvor Næsby Strand også gik under vand. En novemberstorm fik også dengang vandet til at stige og en stormflod er efterhånden bare blevet en historie, de kender alt for godt til.

-       Det er ganske forfærdeligt og man har hele tiden sug i maven over, om vinden nu går i den forkerte retning, siger Lisbeth Nielsen.

Nu kan beboerne dog se frem til at få dækket deres skader af staten minus en selvrisiko. Og ifølge beboerne bliver det lidt af en redning. Mange sidder nemlig stadig lidt hårdt i det efter stormen i 2006.

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App