Beboere risikerer at ende med regningen efter hærværksbølge

Huslejen risikerer at stige for lejerne i Ringparken i Slagelse. Boligselskabet overvejer nemlig at lade dem betale for at udbedre skaderne efter flere hærværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ødelagte gadelamper, sprængte postkasser og knuste ruder.

Ringparken i Slagelse har de seneste måneder været ramt af en hærværksbølge, og nu kan områdets beboere ende med at skulle betale for at få udbedret skaderne.

Det skriver Sjællandske.

Boligskelskabet FOB er ifølge avisen træt af hærværk og truer med at hæve husleje for områdets beboere, efter regningen for nytårets ødelæggelser og sidste måneds hærværk nu ligger klar.

- Sandsynligheden for, at det er folk udefra, som kommer og smadrer gadelamper, er meget lille, så det er i sidste ende beboerne her, som får regningen, siger boligselskabets direktør, Flemming Stenhøj Andersen, til avisen.

Regning på 750.000 kroner

Han vil have lejerne til at tage ansvar og håber samtidig, de vil tale med deres børn om de mange ødelæggelser i området.

Opgørelsen fra Boligskelskabet FOB viser nemlig, at der nytårsaften blev ødelagt for 80.000 kroner, der dækkes af forsikringen. Siden årsskiftet er hærværket dog fortsat, og derfor ligger regningen ifølge avisen nu på 109.250 kroner. 

Det tal kan dog vise sig at blive meget større.

For hvis den nuværende udvikling forsætter, vil prisen for at udbedre skaderne angiveligt lande på 500.000 til 750.000 kroner, eftersom lamperne, der smadres, som udgangspunkt ikke kan repareres.