Beboere måtte selv slukke påsatte brande

I nat blev der sat ildt til flere containere på Motalavej i Korsør, men beboere blev selv nødt til at slukke brandene, da politiet ikke kunne rykke ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere gange i løbet af natten til 1. januar 2014 blev der sat ild til containere ved Motalavej i Korsør.

Bilal El-Milhem fra en fædregruppe på vejen ringede efter politiet, da flere containere var i brand. Politiet kom ikke, så han måtte selv træde til og slukke tre-fire brandene containere med otte pulverslukkere.

- Jeg ringede til politiet, de kunne ikke komme her til Motalavej. De er bange for drengene, en fem-seks personer med bomberør. De kan ikke hjælpe Jeg synes, det er forkert, siger Bilal El-Milhem.

Ifølge politiet handler det om, hvordan de bruger deres ressourcer.

- Nogle gange er vi nødt til at vægte, hvad er det vi skal ind og lave, og hvor stor en konfrontation skal vi have ud af det. I Korsør i nat valgte vi ikke at gå konfrontation med dem, siger Anders Mikkelsen, vagtchef, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Ikke første gang

På Motalavej i Korsør er det ikke første gang, at der bliver sat ild til containere og skraldespande.

- Det er desværre noget, der sker, og det sker næsten hver eneste nytårsaften, siger Knud Meldgaard, som selv bor på Motalavej.

Han mener, at det er få unge, som står bag ildspåsættelserne.

- Det er nogle af de unge, som ikke kan styre sig. Det er absolut en minoritet, fordi, det er et dejligt sted at bo, siger Knud Meldgaard.

Ifølge politiet vil de se på, hvordan det her kan undgås til næste årsskifte.

- Jeg synes, der gøres meget arbejde, og vi forsøger selvfølgelig også her bagudrettet at se, hvordan man kan komme det her til livs, siger Anders Mikkelsen.

<p>Natten til 2014 blev fejret med bål og brand i Korsør og Slagelse. Ved Motalavej i Korsør blev der sat ild til flere containere og skudt efter brandvæsen og politi med fyrværkeri.