Beboere anholdt - sigtet for at sætte ild til villa

Midt på dagen udbrød der brand i en kælderbolig i Korsør. Politiet oplyser nu, at man kort efter anmeldelsen om brand har anholdt to af husets beboere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kort tid efter, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mandag formiddag modtog meldingen om brand i en bolig på Remisevej i Korsør, blev der skredet til anholdelse af to personer.

- I morgen i løbet af dagen vil vi formodentlig fremstille to personer i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, siger leder af lokal efterforskning i Slagelse Jens Jedig Christiansen og tilføjer:

- Omstændighederne gør, at vi mener, de begge skal varetægtsfængsles i sagen, som vi efterforsker som forsætlig ildspåsættelse.

Varetægtsfængsling kan ske, når en dommer vurderer, at der er begrundet mistanke om, at den sigtede har gjort noget strafbart, som har en strafferamme på minimum et år og seks måneders fængsel, og når anklagemyndigheden vil kræve over 30 dages fængsel. Derudover skal dommeren vurdere, om der er en risiko for, at den sigtede for eksempel vil kunne forhindre opklaringen af sagen ved at slette spor eller påvirke vidner eller medgerningsmænd.

Anholdelsen om branden indløb klokken 11.53
Anholdelsen om branden indløb klokken 11.53
Foto: Lasse Antonsen

Anholdt 24 minutter efter anmeldelse

Efterforskningslederen forklarer, at de anholdte er de samme to personer, som bor i den kælderlejlighed, hvor branden opstod.

- Der er tale om to personer med rumænsk baggrund – en kvinde på 37 og en mand på 40 år, forklarer Jens Jedig Christensen.

Anholdelsen om branden indløb klokken 11.53, og 24 minutter senere, klokken 12.17, blev de to personer anholdt. Efterforskningslederen ønsker ikke at oplyse nærmere, hvad der førte til anholdelsen, samt hvor de to personer befandt sig, da politiet traf dem.

Det er uklart, hvem der anmeldte branden, ligesom politiet for nuværende ikke kan oplyse, om der er andre beboere på adressen.

Branden, der startede i kælderboligen udviklede sig med kraftig, sort rødudvikling – men ingen personer kom til skade ved branden. Efter slukningsarbejdet har politiet i løbet af eftermiddagen været til stede på adressen som et led i efterforskningen.