Beboer på Motalavej: - Jeg betragter det på ingen måde som en ghetto

Pilen peger den rigtige vej i arbejdet ude i landets ghetto, mener transport- og boligministeren efter offentliggørelsen af ghettolisten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ghetto.

For sjette år i træk kan boligområdet Motalavej i Korsør sætte dette stempel på de murstensgule lejlighedsblokke.

Det sker, efter at Transport- og Boligministeriet søndag kom med den årlige liste over "ghettoområder" i Danmark.

quote Jeg møder kun søde, rare og hjælpsomme mennesker

Peter Dresler Mortensen, beboer på Motalavej

Listen er på i alt 28 boligområder, hvoraf 14 af dem har betegnelsen hård ghetto, fordi de de seneste fire år har opfyldt betingelserne for at være et ghettoområde.

Der bor 1.674 personer på Motalavej, og en af dem hedder Peter Dresler Mortensen. Han har i tre år boet i det, loven nu kalder en hård ghetto

For ham betyder det ingenting, at Motalavej er på ghettolisten. 

- Jeg betragter det på ingen måde som en ghetto. Jeg møder kun søde, rare og hjælpsomme mennesker. Møder man folk med et åbent sind, får du som regel det samme tilbage, siger han.

Det er tiende år i træk, at der bliver præsenteret en ghettoliste. Peter Dresler Mortensen kan ikke se formålet med den.

quote Problemet er, at der er for meget ballade herude. Politiet kører her meget

Tonny Andersen, beboer på Motalavej

- Jeg kan muligvis forstå, at man gerne vil have styr på, hvem der bor der, de steder med voldsom ballade. Dermed ikke sagt, om det er udlændinge eller ikke udlændinge, for jeg er helt overbevist om, at der eksempelvis i Hellerup er områder med yngre mennesker, som ikke lige synes, de behøver overholde alle reglerne, siger han.

Tonny Andersen synes, der er for meget ballade i kvarteret.
Tonny Andersen synes, der er for meget ballade i kvarteret. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

En anden beboer, Tonny Andersen, synes, at der er for meget ballade i området. Han har boet på Motalavej i fem år.     

- Problemet er, at der er for meget ballade herude. Politiet kører her meget, og det er en god ting, men der er mange slåskampe om aftenen, hvor der blandt andet bliver brugt køller, siger han.

Omfattende helhedsplan igang

Tilbage i maj godkendte byrådet i Slagelse Kommune, som Motalavej hører ind under, en omfattende udviklingsplan for området. Planen er at skabe et mere åbent boligområde med nye typer boliger, eksempelvis rækkehuse. Med i planen er også at rive boliger ned, som der i denne tid bliver gjort.

Et stort projekt, som formand for Bolig Korsør, Ebbe Ahlgren, ser frem til.  

- Alle boligselskaber i Danmark vil helst være foruden at have en ghettoliste. Men når nu vi er på listen, skal vi også se på de muligheder, der er.

Artiklen fortsætter under grafikken

- Vi kan renovere en bunke boliger og kigge på infrastrukturen og gøre det til et endnu mere fantastisk område. Det bliver en spændende opgave til cirka en halv milliard, vi skal igang med nu, siger han.

Tonny Andersen håber, at der kommer ungdomsboliger.

- Så der kommer nye danskere ind og bo her, så vi kan blande danskere og udlændinge, siger han. 

Flere af boligblokkene på Motalavej er revet ned. Det skal være med til at få kvarteret af ghettolisten.
Flere af boligblokkene på Motalavej er revet ned. Det skal være med til at få kvarteret af ghettolisten. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Minister: Det går den rigtige vej

I forhold til sidste års liste er der i år et ghettoområde mindre på landsplan. Transport- og Boligminister Kaare Dybvad (S) mener, at det går den rigtige vej.

- På næsten alle område er der fremgang i beskæftigelsen, og det gør grundlæggende, at de børn, der vokser op i de her boligområder, får bedre muligheder end før, siger han til TV2 Øst. 

- Jeg er helt med på, at nogen synes, at vi med listen gør det på en forkert måde, men jeg tror, det handler om at se det i et langsigtet perspektiv, siger Kaare Dybvad.