¨

Barn smittet med VTEC i Slagelse

Foto: TV ØST

Et barn er blevet smittet med tarmbakterien VTEC i Slagelse. Myndighederne mener ikke, at der er tale om den farlige variant, der har kostet menneskeliv i Tyskland,

Embedslægen er gået ind i sagen om VTEC-smitten i Slagelse. De maner dog samtidig til besindighed, da VTEC er hyppigt forekommende herhjemme.

Embedslæge Anette Lykke Petri understreger overfor DR Sjælland, at der ikke er tale om den farlige variant, der har kostet adskillige dødsfald primært i Tyskland. Hun ønsker ikke at uddybe sagen af frygt for at skabe yderligere panik.

Ifølge overlæge på Slagelse Sygehus, Jørgen Engberg, er VTEC hyppigt forekommende herhjemme og det er typisk børn, der smittes.

- Vi ser den fra tid til anden i Danmark, også helt uafhængigt at smitteudbruddet i Tyskland. Den stammer fra drøvtyggere og rammer især mindreårige børn og her er der typisk tale om en relativ let maveinfektion, siger Jørgen Engberg til DR Sjælland.

I Tyskland er 37 mennesker blevet ofre for den farlige variant af VTEC, som ifølge myndighederne stammer fra bønnespirer fra en gård i det nordlige Tyskland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App