¨

Bankrøveri og biljagt

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 6

Danske Bank på Nytorv i Slagelse udsat for bankrøveri. Personer i banken fravristede gerningsmanden udbytte, maskering og en økse.

Dramatisk formiddag i Slagelse og Næstved.

Klokken 10.07 ankom to bankrøvere til Danske Bank på Nytorv i Slagelse. Den ene gik ind i banken, mens den anden ventede udenfor. Men det gik tilsyneladende ikke så let som, røverne havde forventet.

- Det lykkes tililende at få frataget ham øksen, så han må forlade banken uden udbytte, fortæller efterforskningsleder Søren Ravn fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Personerne i banken, som gik til modangreb, fik også fat på penge og mandens maskering.

Efter det mislykkede forsøg på bankrøveri løb manden ud til en sølvgrå VW Golf, hvor en anden mand ventede. De to røvere kørte så afsted mod Næstved.

På samme tid var en patrulje på vej mod Slagelse i en helt anden sammenhæng. Betjenten i patruljen opdagede den efterlyste VW Golf med gerningsmændene og satte efter bilen.

Herefter stod den på voldsom biljagt på mindre veje og landevejen mellem Slagelse og Næstved.

- Politiet må afgive skud, og det ender så med at bilen bliver standset, og de to gerningsmænd bliver anholdt, siger Søren Ravn.

Biljagten endte på Vestre Ringvej i Næstved. Her væltede bilen rundt med de to gerningsmænd.

- Det er en meget alvorlig sag. Dels laver de et røveri, og efterfølgende udsætter de rigtig mange menneskers liv og førlighed for fare ved at forsøge at køre fra politiet over en lang strækning, siger Søren Ravn.

De to gerningsmænd - en 19-årig ung mand fra Slagelse og en 20-årig mand fra Ruds Vedby - er sigtet for røveri og for at sætte andres liv i fare.'

01:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App