Bandeleder flygtede fra psykiatrihospital - har tidligere fået hjælp til at stikke af fra politiet

24-årige Hemin Dilshad Saleh, der i november flygtede fra psykiatrihospitalet i Slagelse, har tidligere fået hjælp til at flygte fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke første gang Hemin Dilshad Saleh havde held med at slippe væk, da han den 19. november sidste år, flygtede fra afsnit SL10 i psykiatrien i Slagelse.

Syv mænd er nemlig blevet tiltalt for at have hjulpet den 24-årige bandeleder med at flygte fra politiet den 11. december 2018.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Hemin Dilshad Saleh var eftersøgt i en sag om grov vold i en frisørsalon i september 2018. I den forbindelse blev han sporet til en café i Københavns nordvestkvarter i december, men inden politiet kunne nå at anholde ham, blev han hjulpet til at tage flugten fra caféen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hemin Dilshad Saleh er fortsat på fri fod, men politiet har sigtet fem personer for at hjælpe ham med at flygte.
Hemin Dilshad Saleh er fortsat på fri fod, men politiet har sigtet fem personer for at hjælpe ham med at flygte. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ifølge anklageskriftet i sagen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, fremgår det, at folk fra banden NNV stimlede sammen foran caféen på Frederiksborgvej og blokerede indgangen til caféen indtil Hemin Dilshad Saleh kunne stikke af fra stedet.

Han blev først anholdt og sigtet i sagen om grov vold den 10. oktober 2019, men det lykkedes ham efterfølgende med hjælp ude fra at flygte fra Psykiatrihospitalet i Slagelse.

Hemin Dilshad Saleh er fortsat på fri fod, men politiet har sigtet fem personer for at hjælpe ham med at flygte, ifølge Ekstra Bladet er en af disse identisk med en ad de syv personer, der er sigtet for at have hjulpet det fremtrædende NNV-bandemedlem med at flygte fra politiet i 2018.

Fangeflugt fører til øget sikkerhed

Med en række nye tiltag forsøger ledelsen for psykiatrisygehuset i Slagelse nu at forebygge nye trusler mod personalet. Det sker efter en voldsom fangeflugt tilbage i november.

Hændelsen udløste et strakspåbud fra Arbejdstilsynet, der i alvorlige vendinger kritiserede sikkerheden for personalet.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST.

Fremover skal gæster til patienter fra bandemiljøet sende en ansøgning mindst tre uger før. Derudover skal gæster under selve besøget gå igennem en scanner, hvor personlige effekter skal lægges i en kurv, som scannes, fremgår det af en aktindsigt til TV2 ØST.

Ansøgningen godkendes af en overlæge. Derudover vil man i større omfang benytte sig af vagter fra sikkerhedsfirmaet G4S, fremgår det af et svar til Arbejdstilsynet fra psykiatriledelsen. 

Hemin Dilshad Saleh er stadig på fri fod.