Ballademagere tvinger psykisk syge ud

Et værested for psykisk syge lukkes nu i Korsør på grund af chikane fra unge ballademagere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alvorlige uroligheder på Motalavej i Korsør, får nu Slagelse Kommune til med øjeblikkelig virkning at lukke byens værested for psykisk syge.

Det skriver P4 Sjælland.

Det sker efter længere tids voldsom utryghed som brugernes talsmand Henrik Skov beskrev  da vi mødte ham på Birkehusets sidste åbningsdag.

Meldt til politiet

Flere af sagerne er blevet meldt til politiet - men værst har været utrygheden.

- Vores bus er blevet brændt af,  borgere er blevet overfaldet og truet med kniv, franarret penge, og så har trusler og skældsord mod os som danskersvin og lortekommune, også været almindeligt, når vi sad udenfor.

I december kontaktede brugerne så Slagelse Kommune med ønske om at lukke stedet og rykke til mere trygge rammer i bymidten. Og det har kommunen nu taget til efterretning, fortæller centerleder for Socialpsykiatrisk Center Slagelse, Eddie Göttsch.

- Vi synes ikke det er forsvarligt at være i området som situationen er lige nu, så vi lukker midlertidigt ned i Birkehuset, og så tilbyder vi borgerne at bruge vores væresteder i Skælskør og Slagelse.

Kommune: Vi fikser transporten

Slagelse Kommune sørger for transporten for de psykisk syge brugere. Og inddrager også borgerne i en dialog om, hvor et eventuelt nyt sted skal etableres, tilføjer centerchefen.

De alvorlige uroligheder i boligkvarteret kulminerede omkring nytår, hvor politi og redning blev bombarderet med kanonslag og bomberør, ligesom en af politiets vogne fik smadret ruder.

Det fik efterfølgende de unge til at stille op til interview på TV2 Øst, hvor de beskrev urolighederne og hærværket som en sejr over politiet.