Ballade ved demonstration i Slagelse

Et par hundrede mennesker var her til aften samlet til anti-israelsk demonstration i slagelse. Den blev skæmmet af flagafbrænding og fyrværkeri i gaden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ikke alle, var tirsdag aften enige om, hvordan man skulle give udtryk for sin utilfredshed med krigen i Gaza.

- Jeg vil ikke tage ansvaret for nogle, som fyrer raketter henad vejen, det synes jeg ikke om, siger Lene Wibroe (SF), som er medlem af byrådet i Slagelse.

Der var lagt op, til en rolig demonstration, men en stor gruppe unge mødte op, og kogte op under det hele. Blandt andet blev det israelske flag brændt af, ligesom der blev affyret kanonslag, og skudt fyrværkeri henad gaden. Selvom der er langt fra Slagelse til Gaza, var de fremmødte enige om, at det betaler sig at møde op.

Batter det noget som helst?

- Man kan ikke sige direkte, men det er en tilkendegivelse overfor vores regering, at vi ikke er enige med den politik, de fører, siger arrangøren af demonstrationen, Ib Olsen fra Kommunistisk Parti.

Flere af demonstranterne var maskerede, og politiet overvejede derfor om demonstrationen skulle opløses.

- Vi har været inde og give et påbud om, at maskeringen skulle afvikles.  Ellers måtte vi tage stilling til, om vi skulle opløse demonstrationen, siger Flemming Jensen, Vicepolitikommissær, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Da der blev givet besked til de ældre i gruppen, blev demonstrationen opløst. Derfor var politiet også tilfredse med den måde, det foregik på.