Badmintonspillere blev tilbudt tusinder for at snyde

Hans-Kristian Vittinghus og Kim Astrup fra Team Skælskør-Slagelse badmintonklub blev tilbudt over 20.000 kroner for at snyde ved Japan Open.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 af Team Skælskør-Slagelses (TSS) badmintonspillere er blevet tilbudt tusinder af kroner for at snyde ved Japan Open i juni. Det skriver dr.dk.

Hans-Kristian Vittinghus og Kim Astrup er nogle af landets bedste badmintonspillere, og med placeringer som henholdvis nummer 8 og 22 på verdensranglisten er de også frygtede modstandere i udlandet. I hvert fald nok til at nogen vil betale dem for at snyde.

De 2 TSS-spillere blev i forbindelse med Japan Open kontaktet af en malaysisk matchfixer, og Kim Astrup blev tilbudt mellem 2500 og 3000 euro for at snyde i sin egen kamp. Både han og Vittinghus afslog dog på stedet.

- Det er imod alt hvad jeg står for som badmintonspiller. Jeg var aldrig i tvivl om, at forbundet skulle have besked med det samme, og jeg i dag glad for at vi fik meldt ham, siger Hans-Kristian Vittinghus til 21Søndag.

Den største af sin slags

Der er lige nu en politiundersøgelse af sagen i gang, og derfor ønsker Det Internationale Badminton Forbund (BWF) med den tidligere badmintonspiller Poul-Erik Høyer i spidsen ikke at gå ret meget ind i sagen over for pressen. Han kalder den dog for den største af sin slags i hans tid som præsident for forbundet og siger til 21Søndag, at de ser på den med stor alvor.

21Søndag har været i kontakt med matchfixeren, der nægter ethvert kendskab til sagen.