Badmintonformand: Det helt rigtige at aflyse DM-finalen

Badminton Danmark overvejer at tage sagen videre, efter forbundet er blevet underkendt i sit eget appeludvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Badminton Danmark holder fast i, at man traf den rette beslutning, da forbundet i foråret aflyste DM-finalen mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse.

Forbundets eget appeludvalg har netop konkluderet, at Badminton Danmark var gal på den.

Formand for badmintonforbundet, René Toft, er uenig i dommen, der slår fast, at forbundet ikke havde ret til at aflyse finalen på grund af en "force majeure situation".

- Vi overvejer lige nu, om vi skal appellere afgørelsen til idrættens højeste appelinstans, siger René Toft.

Nedlagde protest

Sagen handler i bund og grund om, hvorvidt Skovshoveds Christinna Pedersen måtte deltage i finalen.

Skælskør-Slagelse nedlagde få dage før finalen en protest over, at Skovshoved ville bruge doublespecialisten, da hun havde deltaget i to udenlandske turneringer uden for Europa.

Badmintonforbundets regler tillader blot en enkelt.

Skovshoved mente, at klubben havde fået dispensation af forbundet til at benytte Christinna Pedersen.

- Det er vores arrangement

Hvis Skælskør-Slagelse havde fået medhold i sin sene protest, ville den i princippet have effekt to måneder tilbage og få konsekvenser for resultater i både grundspillet og medaljeslutspillet.

Badmintonforbundets formand, René Toft, mener ikke, at forbundets regler tog højde for den situation.

- Vi har fra forbundets side på intet tidspunkt lagt op til, at det her var "en force majeure situation" i henhold til reglerne. Det er vores appeludvalg, der har givet det den vinkel, siger formanden.

- Vi aflyste finalen, fordi vi ikke ville afvikle det. Det er vores arrangement. Så det svarer til at aflyse et bryllup to dage før, at det skal foregå.

- Protesten kom 22. marts, og det ville være etisk og moralsk helt ude i hegnet at afvikle en finale, når der lå en protest på en spiller, der i princippet havde spillet ulovligt siden 3. januar.

- Det var jo umuligt at behandle sagen på to dage.

- Hvis Christinna Pedersen efterfølgende blev dømt, ville hun have spillet ulovligt i de to sidste grundspilskampe og i hele medaljeslutspillet, siger formanden.

Regler er uhåndgribelige

René Toft mener, det er umuligt at konkludere noget omkring finaleaflysningen i forbundets regler.

- Regler er nogle gange noget uhåndgribeligt noget i forhold til virkeligheden. Reglerne fylder mange sider, men de tager ikke højde for det her.

- I reglerne står der dog trods alt, at denne ene match, finalematchen, er Badminton Danmarks eget arrangement, siger formanden.