Badmintonforbund får kritik for aflysning af DM-finale

Badminton Danmark har aflyst torsdagens finale i badmintonligaen til stor undren i Team Skælskør-Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Badminton Danmark bliver udsat for voldsom kritik, efter at forbundet med kort varsel har aflyst torsdagens DM-finale i badmintonligaen mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse.

Team Skælskør-Slagelse har før finalen nedlagt protest mod, at Skovshoved vil benytte Christinna Pedersen.

Badmintonspilleren må ifølge forbundets regler ikke stille op i DM-finalen, fordi hun i denne sæson har deltaget i mere end en klubturnering uden for Europa.

- Vi har på intet tidspunkt sagt, at vi ikke vil spille guldkampen. Vi har nedlagt en protest, da vi så Skovshoveds holdopstilling, og den ønsker vi bare at få behandlet, siger Steen Pedersen.

Skovshoved insisterer dog på at bruge Christinna Pedersen, da klubben mener, at Badminton Danmark har givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

Tvisten affødte tirsdag aften et krisemøde mellem forbundet og de to klubber, men man fandt ikke frem til en løsning.

Forundret sportschef

Sportschef i Team Skælskør-Slagelse, Steen Pedersen, er alligevel forundret over, at finalen nu er aflyst.

- Vi kan se på Badminton Danmarks hjemmeside, at man har aflyst guldkampen, og at det er vores skyld.

- Vi har på intet tidspunkt sagt, at vi ikke vil spille guldkampen. Vi har nedlagt en protest, da vi så Skovshoveds holdopstilling, og den ønsker vi bare at få behandlet, siger Steen Pedersen.

Sportschefen fortæller, at Team Skælskør-Slagelse gerne stiller op til DM-finalen, selv om protesten måske først behandles på et senere tidspunkt.

- På mødet nægtede Skovshoved at stille op til finalen, hvis der var en uafklaret protest, der kan omstøde resultatet af torsdagens finale. Vi spiller den gerne.

- Men Badminton Danmark mener ikke, at det vil være sportsligt forsvarligt at afvikle finalen, så de har aflyst den, fortæller sportschefen.

- Efter at vi kom hjem fra mødet, var der så igen kontakt mellem de to klubber, som begge meldte sig klar til at spille finalen trods en uafklaret protest. Begge klubber vil spille finalen og tage en skrivebordsafgørelse bagefter.

- Det vil badmintonforbundet ikke være med til. Det er nok fordi, at man efter mødet gik for hurtigt ud med en pressemeddelelse, og at forbundet igen kommer til at se amatøragtigt ud, hvis man trækker aflysningen tilbage, mener Steen Pedersen.

Forbundet risikerede erstatningskrav

Allerede i efteråret blev Badminton Danmark af spillernes faglige organisation - Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) - gjort opmærksom på, at reglen om at badmintonligaens spillere blot må deltage i en enkelt klubturnering uden for Europa er i strid med spillernes overenskomst.

Badmintonforbundet risikerede derfor et erstatningskrav på minimum 50.000 dollar, hvis man ikke gav Christinna Pedersen lov til at deltage i en turnering i Indien.

For at finde en løsning tog Skovshoved og Christinna Pedersen kontakt til de ni øvrige ligaklubber for at høre, om de havde noget problem med, at landsholdsspilleren deltog i en kamp i Indien.

Otte af klubberne vendte positivt tilbage, mens finalemodstanderen fra Team Skælskør-Slagelse som den eneste nægtede at tage stilling til sagen.

- Vi har ikke givet tilsagn om, at vi synes, at det er ok, at Christinna tog af sted til Indien, for vi mener ikke, at det er vores opgave at behandle en personalesag fra en anden klub - som i øvrigt er reguleret af reglerne i Badminton Danmark.

- Det her er en sag mellem Christinna Pedersen og Skovshoved eller Christinna Pedersen og Badminton Danmark. Vi har intet med det at gøre.

- Vi accepterer ikke præmissen om, at det er os, der skal bestemme, om Christinna Pedersen kan tage ud og tjene 50.000 dollar eller ej. Vi spiller bare i ligaen efter de regler, der er, siger Team Skælskør-Slagelses sportschef, Steen Pedersen.

Har ikke meget til overs for forbundet

I onsdagens pressemeddelelse hævder Badminton Danmark, at Steen Pedersen telefonisk over for Christinna Pedersen og forbundet har sagt, at han ikke så noget problem i, at Christinna Pedersen deltog i den indiske turnering.

- Det kan jeg klart afvise, at jeg har sagt. Det er fuldstændig surrealistisk. Jeg er ikke så dum. Hvis jeg ikke ville svare på det skriftligt, hvorfor skulle jeg så gøre det mundtligt.

- Det kan jeg klart afvise, at jeg har sagt. Det er fuldstændig surrealistisk. Jeg er ikke så dum. Hvis jeg ikke ville svare på det skriftligt, hvorfor skulle jeg så gøre det mundtligt.

- I øvrigt er det overhovedet ikke mig, der kan tage den beslutning. Jeg er bare ansat. Det er formanden og bestyrelsen, der skal tage den beslutning, siger Steen Pedersen.

Sportschefen fra Team Skælskær-Slagelse blev på onsdagens møde bekendt med for ham ny viden, da Badminton Danmark tilsyneladende har blåstemplet Christinna Pedersens deltagelse i Indien.

- Skovshoved fortalte, at man før turneringen i Indien modtog en mail fra forbundets direktør Bo Jensen, der skrev, at sagen var blevet behandlet i hovedbestyrelsen, og at der var 100 procent politisk opbakning til, at Christinna kunne stille op.

- Skovshoved gav hende derfor lov til at tage af sted til Indien. Klubben mener, at den har handlet i god tro, beretter Steen Pedersen.

Sportschefen kan sagtens forstå Skovshoveds position. Han har dog ikke meget til overs for badmintonforbundet.

 - Det er Badminton Danmark, der har begået fejlen i det her. Sådan er holdningen i begge klubber, siger Steen Pedersen.

Lige nu er det uvist, om og hvornår der skal spilles en DM-finale. I Team Skælskør-Slagelse ved man dog godt, hvad badmintonforbundet arbejder på.

- Badminton Danmark vil nu forsøge at samle 2/3 opbakning i hovedbestyrelsen for at ændre reglen med tilbagevirkende kraft, så vores protest bliver ugyldig. Det kan vi ikke acceptere, så det vil vi udfordre, siger Steen Pedersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Badminton Danmark og Skovshoved.

/ritzau/