¨

Badmintonforbund arbejder på at afvikle aflyst finale

Arkiv Foto: TV ØST

Torsdag mødes Badminton Danmark og ligaforeningen for at drøfte en afvikling af aflyst DM-finale for hold.

Den aflyste DM-finale for hold mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved kan måske alligevel blive afviklet trods stridigheder om, hvorvidt Skovshoved må bruge Christinna Pedersen eller ej.

DR skriver, at Badminton Danmark og en repræsentant fra ligaforeningen torsdag mødes for at drøfte mulighederne for en afvikling af finalekampen.

Det sker, efter at de to finaleklubber har været i dialog om at afvikle en alternativ finale. Om kampen så skulle afvikles som officiel eller uofficiel, betød mindre for parterne.

Skal den være officiel, kræver det, at Badminton Danmark er med som arrangør, oplyser forbundets formand, René Toft.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at hvis matchen skal være officiel, så er det med os i arrangementet. Det vil vi meget gerne, hvis vi kan komme overens med betingelserne for at afvikle den.

- Jeg hører forskellige ting på vandrørene, men vi kan først forholde os til det, når vi sidder og ser hinanden i øjnene, siger Toft til DR.

Han håber, at der kan findes en afgørelse på sagen allerede i denne uge, men det kan strække sig ind i næste uge også, meddeler han.

Finale aflyst efter polemik

Sagen har udgangspunkt i, at Team Skælskør-Slagelse protesterede mod, at Skovshoved ville benytte Christinna Pedersen i finalen.

Hun måtte ifølge forbundets regler ikke stille op i DM-finalen, fordi hun i denne sæson har deltaget i mere end én klubturnering uden for Europa.

Skovshoved insisterede på at bruge Christinna Pedersen, da klubben mente, at Badminton Danmark havde givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

Tvisten affødte et krisemøde mellem forbundet og de to klubber, men man fandt ikke frem til en løsning, og dermed aflyste man kampen, der skulle have været afviklet skærtorsdag.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App