Badminton Danmark aflyser holdkamp om DM-guld

Ballade om Skovshoveds brug af spiller i DM-finalen for hold mod Team Skælskør-Slagelse fører til aflysning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver tilsyneladende ikke fundet en DM-vinder foreløbig i Badmintonligaen, da finalekampen mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse (TTS) er aflyst.

Det meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Baggrunden er noget juridisk ballade om reglerne for, hvorvidt Skovshoved må bruge Christinna Pedersen eller ej i DM-finalen på grund af en regel om, at man kun må spille en udenlandsk klubturnering uden for Europa.

Finalen skulle spilles torsdag aften, men Badminton Danmark skriver, at det har været umuligt at finde en løsning, "der sikrer en afvikling af kampen på et sportsligt og forsvarligt niveau".

- Forhandlingerne mellem parterne her til aften har ikke kunne bringe en sportslig forsvarlig løsning på bordet, som alle kunne bakke op omkring, hvorfor Badminton Danmark desværre ser sig nødsaget til at aflyse kampen på torsdag.

- Badminton Danmark beklager oprigtigt denne udvikling overfor sine mange trofaste fans, tilskuere samt ikke mindst sine mange medlemmer, skriver forbundet.

Problemet med Christinna Pedersen er, at hun har deltaget i en turnering for en klub i Indien i januar, og dermed har spillet mere end en enkelt klubkamp udenfor Europa, hvilket er i uoverensstemmelse med reglerne for Badmintonligaen - eller var det, indtil reglerne blev lavet om for nylig.

I forbundet blev man klar over, at reglen stred imod spillernes kollektive aftale efter forhandlinger med Spillerforeningen, som gjorde opmærksom på dette i efteråret, og derfor besluttede Badminton Danmarks hovedbestyrelse at arbejde for at ændre reglen, hvilket skete den 13. marts.

Sagen har stået på i nogen tid, og uenighederne har derfor betydet, at Team Skælskør-Slagelse har nedlagt protest, da man ikke mener, at reglerne kan ændres midt i en sæson med tilbagevirkende kraft.

Samtidig har Skovshoved ifølge Badminton Danmark oplyst, at man ville stille med et reservehold i DM-finalen, hvis ikke Christinna Pedersen får lov at stille op.

Umiddelbart ligner det en kaotisk situation, hvor man kan ende med slet ikke at få kåret en DM-vinder, efter at et møde mellem parterne tirsdag aften ikke gav nogen ny udvikling.

- Som det ser ud nu, så ja. Men jeg kan vanskeligt svare på det. Lige pt. ser det vanskeligt ud, men vi håber, at klubberne besinder sig. Det er en meget kompliceret sag, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Forbundet skrev før Christinna Pedersens indiske turnering rundt til samtlige klubber for at få opbakning til at lade Pedersen spille turneringskampen, mens der var en regelændring på vej.

Her svarede otte klubber tilbage, at man ikke ville nedlægge protest, mens TTS svarede, at man ikke ville tage stilling, ifølge forbundet, som i pressemeddelelsen skriver, at sportschef i TTS, Steen S. Pedersen, senere i flere telefonsamtaler gav mundtligt tilsagn om, at han ikke havde problemer med at lade Christinna Pedersen spille i Indien.

Denne udlægning kan Steen S. Pedersen dog ikke genkende.

- Det har jeg ikke lovet. Det har jeg ikke sagt overhovedet. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan de har kunnet få det billede. Jeg tror, det er overfortolkning, de har lavet, på en tilfældig telefonisk henvendelse fra Christinna Pedersen, siger Steen Pedersen til DR.

/ritzau/