Avis til kamp mod broafgift

Fyens Stifstidende er gået til kamp mod at der skal betales for at køre over Storebælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Broafgift nej tak”. Sådan står der på et klistermærkat, som læserne af Fyens Stiftstidende får på deres avis søndag.

Forsiden på Fyens Stiftstidende ser søndag anderledes ud end den plejer. Det sædvanlige foto er erstattet af et klistermærkat, som læserne kan tage af og sætte i bagruden på deres bil. ”Broafgift nej tak” står der på den skriggule mærkat, der giver associationer tilbage til ”Atomkraft nej tak” - kampagnen i 80’erne.

Dermed skyder avisen en storstilet kampagne i gang mod broafgiften på Storebæltsbroen. Chefredaktør Per Westergård erkender på avisens hjemmeside, at man dermed tager klart stilling i et politisk spørgsmål.

- Det gør vi, fordi vi ønsker at være en aktiv spiller i det samfund, vi er en del af. Prisen for at køre over Storebælt er så høj, at den bremser udviklingen på Fyn og skubber os mod at være et udkantsområde midt i landet, siger chefredaktøren.

Tidligere på ugen lancerede transportminister Magnus Heunicke (S) ellers en rapport, der slog fast, at Storebæltsbroen har været en kæmpegevinst for det danske samfund og i særlig grad Fyn.

 

- Vi bestrider ikke broens succes. Den er åbenlys, men politikerne burde fokusere på, hvordan vi kan få en større gevinst ud af broen. Det får vi ikke ved som nu at lade broafgiften finansiere ting, som intet har med broen at gøre. Nu råber vi op, før den udvikling fortsætter og koster flere fynske arbejdspladser, siger Per Westergård.

I kampen mod broafgiften har avisen åbnet et site broafgiftnejtak.dk. Her kan alle gå ind og skrive, hvordan de er ramt af broafgiften. Målet er i første omgang at aflevere 235 personlige beretninger til transportministeren. Tallet 235 er valgt, fordi det er prisen for at køre over broen.

- Vi vil gerne gøre kampen mod broafgiften til en folkesag, siger Per Westergård.