Auditørkorpset: Ikke tale om voldtægt på kaserne

Efterforskningen af voldtægtsanmeldelsen er nu afsluttet, og Forsvarets Auditørkorps er kommet frem til, at de ikke vil sigte nogen for voldtægt. Men for at tilsnige sig til samleje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 27. maj anmeldte en kvindelig værnepligtig fra Antvorskov Kaserne i Slagelse en voldtægt. Siden anmeldelsen har Forsvarets Auditørkorps været i gang med at efterforske sagen.

Forsvarets Auditørkorps er et særligt politikorps, der tager sig af kriminalitet foretaget af soldater i tjeneste.

Auditørkorpset  påviser nu, at der ikke er tale om voldtægt. De er lige nu ved at finde ud af, om der overhovedet skal ske sigtelse i sagen.

- Vi er færdige med vores efterforskning, og lige nu er vi ved at finde ud af, om vi skal sigte nogen i sagen, siger Hans Herluf Pedersens, der er efterforskningschef for Forsvaret Auditørkorps.

Ikke en voldtægtssag

Til TV ØST siger efterforskningschef, Hans Herluf Pedersen, at der ikke er tale om en voldtægtssag. Han henviser til straffelovens paragraf 221, som handler om at tilsnige sig til samleje med en anden person. Her kan gerningsmanden få op til seks års fængsel. Ved voldtægt kan der gives op til 12 års fængsel, hvis voldtægten har haft en særlig farlig karakter. 

- Der er ikke tale om voldtægt. Der er tale om straffelovens paragraf 221. Det er noget helt andet, siger han. 

Efterforskningschefen vil ikke komme ind, hvilke tekniske beviser, de har. Kun at der ikke er tale om voldtægt, men om at tilsnige til samleje med en anden person.

Hans Herluf Pedersen regner med, at de i løbet af næste uge kan sige mere om, hvilke beviser de har, og om der sker sigtelse i sagen.

Herunder kan du læse, hvad der står straffelovens paragraf 221.

Straffelovens paragraf 221: