Asylansøgere flytter ind på Korsør sygehus

De næste dage flytter 140 flygtninge ind på det gamle sygehus i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udlændingestyrelsen og Dansk Røde Kors melder det gamle sygehus klar til indflytning.

Håndværkerne afslutter i denne uge det sidste arbejde, og allerede fra i morgen fredag og hen over weekenden flytter de første asylansøgere ind i den ny renoverede sygehusbygning.

Det er hovedsagelig familier med børn som får nye og trygge rammer. Yderligere 50 af de planlagte 200 flytter ind ugen efter.

- Det glæder mig rigtigt meget, at der har været arbejdet målrettet på klargøringen, fra beslutningen om at anvende sygehuset og til i dag, hvor det står færdigt og indflytningsklar, siger borgmester Stén Knuth.
 

Byder asylansøgere velkommen

Han byder de nye beboere velkommen til kommunen.

- Vores nye borgere skal være hjerteligt velkomne, og vi vil som kommune gøre, hvad vi kan, for at de får et godt ophold med deres familier, siger borgmesteren.

Aftalen om asylcentret blev truffet af Udlændingestyrelsen først på året, på trods af at et flertal i byrådet forinden havde afvist forslaget.

I den forbindelse havde byrådet udtrykt bekymring for, at naboer på plejecenter og demensafsnit ville blive utrygge af at have asylansøgere som nærmeste naboer. Samtidig mente byrådet, at placeringen var uheldig, fordi Korsør i forvejen var udfordret på asylområdet.

Anvendelsen af bygningerne som asylcenter forventes at vare i cirka 2 år.