¨

To-årig med brækket arm afvist to gange

Foto: TV ØST

Dagen efter sin to-års fødselsdag faldt Sebastian Falkner Larsen fra Slagelse ned fra sin spritnye køjeseng.

- Hans arm hang på en meget mærkelig måde, så vi tog straks på skadestuen. Og den behandling, vi fik, er under al kritik, mener hans mor Regitze Falkner Larsen.

Efter at have siddet fire timer i venteværelset blev Sebastian og hans mor kaldt ind. Selv om ventetiden var slem for den lille purk, er det dog ikke, hvad kritikken går på. Sebastian blev undersøgt af to forskellige læger, som begge sagde, at hans arm ikke var brækket. I dag er armen i gips, og den to-årige dreng blev for kort tid siden opereret, da armen var brækket to steder og begyndt at vokse skævt sammen, skriver Sjællandske.

- Da læge nummer to undersøger min dreng, så hiver og flår han i Sebastians arm. Da han er færdig med undersøgelsen, får vi at vide, at den arm kan umuligt være brækket, når han ikke græder - og imellem linjerne antyder han, at vi er hypokondere, som bør tage hjem, siger en forarget mor til Sjællandske.

Tre dage efter Sebastian faldt - og efter to gange at være blevet afvist på skadestuen - tager hans mor ham med til egen læge, hvor de straks får en henvisning til røntgen. Her viser det sig, at den to-årige dreng har brækket armen to steder - og det er komplicerede brud, som kræver operation.

Overlæge på akutafdelingen, Claus Lie, forklarer over for Sjællandske, at det er en hamrende ærgerlig sag. Og han understreger, at man er meget tilbageholdende med at udsætte børn for røntgenstråler, da de kan have en potentiel skadelig virkning.

- Derfor laver vi ikke røntgenundersøgelser som ren rutine. Vi foretager en nøje lægefaglig vurdering af armen og undersøger for hævelse, rødme, ømhed og bevægelighed. Det er sket begge gange, drengen har været på skadestuen, konstaterer Claus Lie.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App