¨

Årets student bærer tørklæde

Foto: TV ØST

Danske kvinder med anden etnisk baggrund stormer frem I uddannelsessystemet. En af dem er 19-årige Nadia Iraqi, der sidste år blev årets student I Slagelse.

En markant voksende andel af danske kvinder med anden etnisk baggrund får en uddannelse. Siden 2004 er andelen af 30-årige kvindelige ikke-vestlige efterkommere med en erhvervskompetencegivende uddannelse steget fra 44 til 61 procent. Blandt mændene I samme gruppe, er udviklingen derimod været stagneret. Det viser den seneste opgørelse fra Dannmarks Statistik.

En af de kvindelige rollemodeller er 19-årige Nadia Iraqi. Hun blev sidste år kåret til årets student I Slagelse med et karaktergennemsnit fra gymnasiet på 12,4. I dag er studenterhuen vekslet til en plads på medicinstudiet ved Odense Universitet.

- Mine forældre har altid bakket op om uddannelsen og støttet mig i de valg, jeg har taget. Familien er en af hovedårsagerne til, at det er gået godt, siger Nadia Iraqi.

Den 19-årige medcinstuderende bor stadig hjemme I Slagelse med sine søskende, og sine forældre, der er fra Palæstina. Hendes storesæster på 20-år læser matematik på universitetet, mens hendes 14-årige lillesøster drømmer om at blive journalist.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App