Årets første danske jordbær kommer fra regionen

Tirsdag rammer de første danske jordbær butikkerne rundt i landet. Høsten kommer fra Hunsballe Grønt ved Skælskør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu bliver det for alvor forår, når årets første jordbær fra Danmark lander på hylderne i 15 forskellige butikker på Sjælland.

Ligesom sidste år, er det gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør, der er først med høsten. De seneste dages flotte forårsvejr har gjort de danske jordbær klar, men også gartneriets moderne drivhus er en afgørende faktor, fortæller indehaver Henriette Hunsballe.

- Vores drivhus er specialkonstrueret til jordbærproduktion og vi har ekstra store vinduespartier, som betyder mere lys og har stor betydning for, hvor hurtigt planterne kommer i vækst, lyder det.

Hunsballe Grønt er en familiedrevet virksomhed, der nyder godt af de mange solskinstimer på Skælskør-egnen. Det er ægteparret Henriette og Claus Hunsballe, der driver virksomheden, der udover jordbær også dyrker grøntsager.

De første danske jordbær kommer til at koste 35 kroner for en bakke med 250 gram. Henriette Hunsballe har selvfølgelig smagt på sine første jordbær.

- De smager dejligt med en tilpas andel af sødme og noget syrlighed. Jeg ved dog, at de er endnu bedre om en uge, hvor de smager bedre og endnu mere kraftigt, siger hun.

Årets første jordbær kan fra tirsdag blandt andet fås i  Kvickly, SuperBrugsen og Irma.