¨

Arena-direktør efter elefantsalg: - Det er en kedelig dag for cirkus

01:00

Prisen lyder på 2,75 millioner kroner per elefant. Video: Morten Spuhr - TV2 ØST

Staten har købt tre elefanter af Cirkus Arena for 8,25 millioner kroner, men cirkusdirektør Benny Berdino er ikke udpræget glad for salget.

- Det er en kedelig dag for cirkus.

Sådan sagde Benny Berdino efter salget af tre elefanter til den danske stat.  

- Glæden i Cirkus Arena skal jo være i højsæde, men vi er ikke så glade i dag, sagde cirkusdirektøren, efter han havde skrevet under på den kontrakt, der giver staten ejerskabet over de tre cirkuselefanter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Cirkus Arena får 8,25 millioner kroner for deres elefanter. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Direktør: - Vi har affundet os med det her

Ved et pressemøde lørdag formiddag satte fødevareminister Mogens Jensen (S) sin underskrift på den aftale, der betyder, at staten køber tre elefanter fra Cirkus Arena og én elefant fra Cirkus Trapez.

Prisen lyder på 2,75 millioner kroner per elefant, og den danske stat skal altså i alt af med 11 millioner kroner for købet af de fire store dyr.

Cirkus Arena får 8,25 millioner kroner for deres tre elefanter, og der er noget under den pris, de i første omgang ønskede.

Vi har affundet os med det her. Det er det muliges kunst, det er politik, det er penge

Benny Berdino, direktør for Cirkus Arena

- Fra starten var det 39,8 millioner kroner, så gav vi os til de 20, og så har der været tovtrækkeri frem og tilbage, siger Benny Berdino.

- Vi har affundet os med det her. Det er det muliges kunst, det er politik, det er penge, og det er jo andres penge, som politikerne sidder og administrerer, det er skatteydernes, så det er klart, at man skal gå det hele igennem, siger direktøren.

Cirkus Arena har i hele processen ikke lagt skjul på, at det ikke ser problemer i at have elefanter i cirkus. Men når folkestemningen er, som den er, er cirkusdirektør Benny Berdino glad for, at der nu er kommet en løsning. Det samme var fødevareminister Mogens Jensen (S).

- Vi er kommet frem til en rigtig fornuftig løsning, så elefanterne kan få det bedre. Vilde dyr hører ikke til i hverken en stald eller en manege, og når Folketinget åbner, vil jeg fremsætte forslag om ny dyrevelfærdslov, så vi endelig får forbudt vilde dyr i cirkus, siger Mogens Jensen

Elefanter skal i udbud

Selvom staten har købt elefanterne, er deres fremtid endnu ikke endeligt afgjort. Først skal der nemlig laves et udbud, hvor dyreparker og zoologiske haver kan byde ind på opgaven med at overtage elefanterne. Elefanterne bliver herefter givet gratis til dem, der kan tilbyde den bedste dyrevelfærd.

Knuthenborg Safaripark har flere gange tidligere vist interesse for at overtage elefanterne, og over for TV2 ØST bekræfter chefzoolog Rasmus Nielsen, at parken vil byde ind på opgaven, når udbudsmaterialet offentliggøres i starten af næste uge.

Indtil deres nye hjem står klar, vil Dyrenes Beskyttelse tage ansvar for elefanternes velfærd, fortæller ministeren.

Elefanterne står opstaldet i Cirkusland i Slagelse. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App