¨

Arbejdsforhold går ud over patientsikkerhed

Foto: TV ØST

Arbejdsforholdene på to afdelinger på Slagelse Sygehus er så dårlige, at det går ud over patienternes sikkerhed. Det fremgår af en ny rapport fra Arbejdstilsynet, som TV2 ØST har fået aktindsigt i.

Arbejdstilsynet er på vej med tre påbud til Slagelse Sygehus. Det sker, fordi Arbejdstilsynet i flere omgange har været på kontrol på sygehuset, og her har mange sygeplejersker og læger fortalt om de kritisable arbejdsforhold.

- Det er absolut alvorligt. Det er ikke hverdagskost på vores arbejde med danske virksomheder, siger tilsynschef fra Arbejdstilsynet Jens Rise Rasmussen.

I rapporten, som TV2 ØST har fået aktindsigt i, fortæller ansatte, at arbejdsmængden og arbejdspresset er så voldsomt, at der er ansatte, som bryder grædende sammen, at de må gå på kompromis med fagligheden, og at det går ud over patienterne.

- Jeg synes, at arbejdspresset er højt i en grad som kan øge risikoen for fejl, siger Christiane Ehlers Mortensen, som er tillidsrepræsentant for Yngre Læger på medicinsk afdeling på Slagelse Sygehus.

I arbejdstilsynets rapport er det flere steder beskrevet, hvordan arbejdspresset helt konkret er gået ud over patienter. For eksempel endte en KOL-patient på intensiv, fordi der ikke var tid til at kigge på patientens iltmængde i blodet. Og i et andet tilfælde blev en patient først tilset af en læge otte timer efter indlæggelsen. Og først der viste det sig, at patienten havde punkteret en lunge.

Du kan finde rapporten her

05:10 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App