Antvorskov-røvere dømt for at ville sælge skjulte våben

Tre brødre fra Antvorskov-røveriet i 2009 er blevet dømt for et helt nyt forsøg på at sælge stjålne våben fra røveriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre brødre får fængselsstraffe for forsøg på salg af 43 geværer fra røveri på Antvorskov Kaserne.

Tre brødre på 30, 27 og 24 år er kendt skyldige ved Retten i Glostrup tirsdag i et salgsforsøg af 43 militære automatgeværer fra røveriet på Antvorskov Kaserne i 2009.

Den ældste, Brian Fejø Hilliger, og yngste, Morten Frejø Hilliger er idømt tre år og seks måneders fængsel, mens den 27-årige Lasse Frejø Hilliger skal tre år i fængsel, lyder dommen.

Anklager håbede på strengere straf
Anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra Statsadvokaten København havde næsten krævet det dobbelte i straf til de tre mænd. Han mente, at Brian Hilliger skulle seks år i fængsel, mens Lasse Hilliger og Morten Hilliger skulle syv år og seks måneder bag tremmer.

Det er dog uvist, om anklageren vil anke dommen.

- Det er en juridisk vurdering, hvor der ikke er fortilfælde, så nu må vi hjem og se nærmere på dommen, siger Ulrik Sjølin Pedersen til Ritzau.

Da de tre brødre blev kendt skyldige, oplyste den Brian Hilligers forsvarer, Michael Juul Eriksen, til Ritzau, at de helt sikkert vil anke dommen, når den faldt. Men da straffen er omkring halvdelen af, hvad anklageren krævede, har alle brug for en tænkepause før en eventuel anke.

- Vi mener stadig, at han er uskyldig, så vi overvejer kraftigt at anke. Men vi skal jo også tænke praktisk, så vi er ikke tilfreds, men udmåling af straffen ligger tæt op ad det, som vi sagde, da han blev kendt skyldig, siger Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Den 30-årige af mændene er allerede én gang idømt otte års fængsel for selve våbenkuppet mod kasernen i Slagelse, og retten tog hensyn til, at han netop allerede er dømt for våbenkuppet en gang tidligere.

Politiet kommer ikke i klemme
Forsvaret har sagen igennem forsøgt at så tvivl om politiets brug af en agent i sagen. Advokaterne mener, at agenten har lokket de dømte til at sælge våbnene. Men den udlægning afviser retten fuldstændig med dommen.

Inden selve salget lykkedes det politiet at beslaglægge våbnene, som lå gemt på et loft i Brøndby.

Brian Hilliger afsoner i øjeblikket dommen fra røveriet, og han skal nu tilbage til fængslet. De to yngre brødre har været varetægtsfængslet så længe, at de efter dommen frit kan forlade Retten i Glostrup.

Det var i januar 2009, at maskerede mænd trængte ind på kasernen i Slagelse og slap væk med i alt 201 våben og våbendele. Egentlig skulle de mange våben have været brugt af danske soldater i Afghanistan, men nogle af dem havnede i rockerkredse.

      /ritzau/