¨

Antvorskov-røver gemte seddel om våbensalg

Foto: TV ØST

En af de dømte bag røveriet på Antvorskov Kaserne gemte seddel om at sælge de stjålne militær-våben videre.

"Fat i J (navn udeladt, red.), salg af våben"

Sådan stod der på en seddel, fundet i et pengeskab under en ransagning hos en 24-årig mand, som nu sammen med to andre mænd på 30 og 27 år er tiltalt for at ville sælge 43 militære automatgeværer fra røveriet på Antvorskov Kaserne tilbage i 2009.

Manden J blev anholdt sammen med de tre anklagede mænd i 2011, og har allerede fået en dom for at stille et loft over en garage i Brøndby til rådighed for opbevaring af våben.

Erkender at stå bag seddel

Anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra Statsadvokaten i København har fået lavet en tekstanalyse af sedlen, og den konkluderer, at sedlen er skrevet af den medtiltalte 30-årige mand.

Den 30-årige har i så fald skrevet sedlen fra fængslet, da han allerede er idømt otte års fængsel for selve våbenkuppet mod kasernen i Slagelse.

Anklageren vil ud over sedlen bruge rumaflytninger fra såkaldt "koordinerende møder" i besøgsrum i Vestre Fængsel og i Nyborg Statsfængsel som beviser mod de tre mænd. Samtidig skal en politiagent, som har haft kontakt til den 27-årige, i vidneskranken.

En agent må ikke tilskynde eller gøre en forbrydelse grovere, men det mener den 27-åriges forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen, at agenten har gjort.

Politiaktion forhindrede videresalg

Inden selve salget lykkedes det politiet at beslaglægge de 43 geværer, som lå gemt på et loft i Brøndby. Da salget derfor aldrig blev fuldført, fremhæver forsvarerne, at det ikke er ulovligt at tænke strafbare handlinger.

Den 30-åriges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, mener derfor ikke, at hans klient har gjort nok til, at det kan kaldes et forsøg på salg. Den 30-årige erkender dog, at han har skrevet sedlen fra pengeskabet.

Alle tre mænd nægter sig skyldige.

Det var i januar 2009, at maskerede mænd trængte ind på kasernen i Slagelse og slap væk med i alt 201 våben og våbendele. Egentlig skulle de mange våben være brugt af danske soldater i Afghanistan, men nogle af dem havnede i rockerkredse.

Nævningesagen i Glostrup løber over flere dage, og dommen ventes i midten af februar.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App