¨

Antvorskov-officer tiltales for soldats død

Foto: TV ØST

Forsvaret har besluttet at tiltale en premierløjtnant fra Antvorskov for at være skyld i en ung soldats død i Afghanistan i september

En premierløjtnant fra gardehusarregimentet ved Antvorskov Kaserne i Slagelse er blevet tiltalt for at bære ansvaret for en ung soldats død i Afghanistan. Det skriver flere medier i dag.

Premierløjtnanten stod bag beslutningen om en militær operation i et stærkt minebesat område i Helmann-provisen. En beslutning som altså kostede en 22-årige konstabel livet, vurderer Forsvarets auditørkorps. Tiltalen er et hårdt slag for officeren, fortæller hans advokat Torben Bach i dag til Ekstra Bladet.

- Det har min klient det selvfølgelig ikke godt med. Sagen har påvirket ham psykisk, forklarer advokaten, som stiller sig uforstående over for at sagen ikke kører som disciplinærsag.

Tiltalen lyder på pligtforsømmelse af særlig grov karakter. En forseelse som ifølge auditør Lone Damgaard kan give op til tre års fængsel.

 - Jeg har orienteret officeren og hans forsvarer om, at der vil blive rejst tiltale for grov pligtforsømmelse efter militær straffelov. Anklageskriftet er ikke helt klar. Den tiltalte og hans forsvarer skal have lov til at gøre sig bekendt med indholdet, før jeg vil kommentere det yderligere, siger Lone Damgaard.

Officeren nægter sig skyldig.

- Vi er altså i krig, og der sker misforståelser, hvor folk dør. Men det skal min klient ikke i fængsel for, uddyber Torben Bach.

Yderligere fire soldater blev såret ved episoden i Helmand i september, der kostede konstablen livet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App