Antvorskov Kaserne i sorg (Video)

Flaget var hejst på halv på en næsten tom Antvorskov Kaserne i eftermiddag. Soldaterne på kasernen fik i dag at vide, at tre af deres kolleger var blevet dræbt i Afghanistan, da et køretøj blev ramt af en vejsidebombe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det påvirker jo alle meget på kasernen. Det laver fuldstændig om på sådan en dag. Lige pludselig sidder vi i en situation, hvor vi skal ud og meddele forældrene til de tre soldater, at deres søn er blevet dræbt. Der er selvfølgelig forfærdeligt, siger Tommy Mikael Paulsen, der er oberst og chef for Gardehusarregimentet i Slagelse.

De tre soldater var udsendt fra Gardehusarregimentet i Slagelse og var en del af spejdersektionen i Stabs- og Logistikkompagniet. I løbet af onsdag har har de tre soldaters pårørende fået meddelelsen.

TV2 ØST har interviewet chef for Gardehusarregimentet, Tommy Mikael Paulsen. Se video herunder:
[video:flv:090617_soldater.flv]

- Jeg var med min feltpræst og en kontakt-officer på det første hold, hvor vi var ude at fortælle et forældrepar, at deres søn var blevet dræbt i dag. Det er selvfølgelig en ganske forfærdelig opgave. Vi taler med familien om, hvad der er sket, og hvad der praktisk sker, når den dræbte soldat kommer hjem, siger Tommy Mikael Paulsen.

På Antvorskov Kaserne er dødsfaldene noget, der klart præger stemningen, men det er ikke noget, der ændrer hverdagen med uddannelsen af soldater, der skal til Afghanintan.

- Selve uddannelsen vil ikke blive ændret på baggrund af en hændelse som den her. Vi har gode erfaringer med den uddannelse, vi foretager os, og man må sige, at generelt går det rigtig godt i Afghanistan. Det er nogle dygtige soldater vi har dernede, men det her kan desværre ikke undgås, siger Tommy Mikael Paulsen.